Lufthansa: Το Βερολίνο πώλησε το τελευταίο ποσοστό 20% των μετοχών που κατείχε

Lufthansa: Το Βερολίνο πώλησε το τελευταίο ποσοστό 20% των μετοχών που κατείχε
Αεροσκάφος της Lufthansa AP Photo/Matthias Schrader

Το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθερότητας της Γερμανίας προχώρησε στην πώληση του τελευταίου ποσοστού 20% των μετοχών της Lufthansa που είχε στην κατοχή του, μετά από την οικονομική διάσωση της εταιρίας την περίοδο της πανδημίας.

Η γερμανική κυβέρνηση πώλησε το τελευταίο ποσοστό 20% των μετοχών της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa που είχε αγοράσει την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθερότητας (WSF), το οποίο διέσωσε την Lufthansa από την κατάρρευση στη διάρκεια της πανδημίας με ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, μείωσε σταδιακά τις μετοχές του στη Lufthansa κατά τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ως στόχο την ολική απεμπλοκή του από τον Οκτώβριο του 2023.

Το ταμείο, πώλησε τώρα το τελευταίο πακέτο μετοχών που του είχε απομείνει σε διεθνείς επενδυτές μετά από μία συμφωνία συνολικής μεταβίβασης των μετοχών για το ποσό των 455 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε το ταμείο σε μία ανακοίνωσή του, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το WSF κέρδισε 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση των μετοχών, με το καθαρό κέρδος να φτάνει στα 760 εκατομμύρια ευρώ από την επένδυση.

“Το πακέτο της κυβερνητικής βοήθειας, επέτυχε στη διάσωση της επιχείρησης την περίοδο της κρίσης” , ανέφερε το WSF.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα