Βρετανία: Πρόταση δυσπιστίας για τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Πρόταση δυσπιστίας για τον Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP Photo/Frank Augstein, Pool

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Κοινοτήτων καλείται να εξασφαλίσει η Μπόρις Τζόνσον για να συνεχίσει να βρίσκεται στην Πρωθυπουργία.

O Mπόρις Τζόνσον θα δώσει μία ακόμη σκληρή κοινοβουλευτική μάχη τη Δευτέρα.

Μετά από πρόταση δυσπιστίας εναντίον θα επιχειρήσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να παραμείνει στην Πρωθυπουργία.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 και 20:00 (ώρα Αγγλίας) σήμερα, Δευτέρα.

Η πρόταση δυσπιστίας έγινε από συντηρητικούς βουλευτές οι οποίοι έχουν διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Μπόρις Τζόνσον γεγονός που σημαίνει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν ελέγχει το κόμμα του, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις ότι παραβίαζε συνεχώς την καραντίνα στην πρωθυπουργική κατοικία.

Αν ο Τζόνσον επικρατήσει στην ψηφοφορία, τότε θα παραμείνει στην Πρωθυπουργία για ακόμη ένα χρόνο τουλάχιστον.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδουν τα media στην Αγγλία, αντιμετωπίζει την ψηφοφορία ως ευκαιρία να τελειώσει η σχετική φημολογία και η κυβέρνησή του να συνεχίσει την πορεία της απρόσκοπτα. Τουλάχιστον αυτό διαρρέεται από την Downing Street.

“Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα