Νορβηγία: Για “ριζοσπαστικοποίηση” του δράστη μιλά η αστυνομία

Νορβηγία: Για “ριζοσπαστικοποίηση” του δράστη μιλά η αστυνομία
AP

Για τάσεις "ριζοσπαστικοποίησης" έκανε λόγο η νορβηγική αστυνομία αναφερόμενη στον μακελάρη που σκότωσε πέντε ανθρώπους με το τόξο του. 

Ο δράστης ο οποίος σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας ήταν γνωστός στις αρχές και παρουσίαζει τάσεις ριζοσπαστικοποίησης όπως τόνισε η νορβηγική αστυνομία.

O επικεφαλής της αστυνομίας Ολε Σάβερουντ είπε ότι οι συνάδελφοί του είχαν έρθει σε επαφή με τον άνδρα για τελευταία φορά το δράστη.

Μετά τη σύλληψή του ανακρίθηκε επί πολλές ώρες μέσα στη νύχτα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν προκύψει νεότερα από την ανάκριση.

Οπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του, ο δράστης έχει Νιγηριανό πατέρα και Δανή μητέρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έχει ασπαστεί το Ισλάμ.

Τα θύματα της επίθεσης, τέλος, συνολικά πέντε, είναι μεταξύ 50 και 70 ετών σύμφωνα με την ενημέρωσε που δόθηκε στους δημοσιογράφους.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κονγκσμπέργκ Εϊβίντ Ος, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Ο ένας είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ, μία από τις αρκετές τοποθεσίες όπου έγιναν οι επιθέσεις του άνδρα με το τόξο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα