Μακελειο στη Ρωσία: Σοκάρει ο δράστης – “Πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο”

Μακελειο στη Ρωσία: Σοκάρει ο δράστης – “Πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο”
twitter / @war_noir

Ο 18χρονος Timur Bekmansurov είχε κάνει προαναγγελία για την επίθεση στο πανεπιστήμιο της ρωσικής πόλης Περμ στα social media. Τα όσα είχε γράψει είναι ανατριχιαστικά.

Συναγερμός  σήμανε το πρωί της Δευτέρας σε πανεπιστήμιο στη ρωσική πόλη Περμ στη Σιβηρία όταν ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ κατά φοιτητών και καθηγητών. Σύμφωνα με τα ρωσικό πρακτορείο RT, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 28 έχουν τραυματιστεί από το περιστατικό.

Ο ένοπλος δράστης φέρεται είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov, 18χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου, ο οποίος έδρασε μόνος του. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η αστυνομία κατάφερε να τον «εξουδετερώσει» μέσα σε μια αίθουσα όπου είχε ταμπουρωθεί, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως ο δράστης έχει συλληφθεί. Υπάρχουν αναφορές ότι ο 18χρονος τραυματίστηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο δράστης είχε κάνει προαναγγελία για την επίθεση στα social media. Η βρετανική εφημερίδα έδωσε στο φως τα όσα είχε αναφέρει σε αναρτήσεις που είχε κάνει ο Bekmansurov κατά την προσπάθειά του να εκδώσει άδεια οπλοφορίας. Τα όσα έγραψε είναι ανατριχιαστικά: «Όσο καιρό ξέρω τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο. (..) Μου αρέσει άρεσε να προκαλώ πόνο στους ανθρώπους».

Περιέγραψε τον εαυτό του ως «ασταμάτητο», ενώ αναφερόμενος στην εξέταση για την οπλοκατοχή είπε «Θα μπορούσα να ξεγελάσω κάθε ψυχίατρο».

Σε άλλα σημεία ανέφερε:

– «Τουλάχιστον θα νιώσω ζωντανός τα τελευταία δέκα λεπτά της ζωής μου»

– «Σιχαίνομαι τον εαυτό μου τόσο όσο σιχαίνομαι όλους εσάς. »

– «Θέλω να αφήσω στον κόσμο όσο περισσότερο πόνο μπορώ, ώστε όλοι όσοι δεν μπορώ να σκοτώσω να θυμούνται αυτή τη μέρα για πάντα…»

–  «Θα κάνω ό, τι περνά από το χέρι μου για να σκοτώσω όσους περισσότερους μπορώ.»

– «Μόνο μερικοί από εσάς αξίζουν να ζήσουν»

Σε σημείωμά του – προαναγγελία για την επίθεση, ο Bekmansurov διευκρίνισε ότι «δεν είναι τρομοκρατική επίθεση, δεν ανήκω σε εξτρεμιστική οργάνωση. Δεν είμαι θρήσκος ούτε ασχολούμαι με τη πολιτική. Κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάνω».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα