Μακελειό στο Ελ Πάσο του Τέξας: Αυτός είναι ο 21χρονος δράστης της επίθεσης

Μακελειό στο Ελ Πάσο του Τέξας: Αυτός είναι ο 21χρονος δράστης της επίθεσης
Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Τέξας Twitter

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για "έγκλημα μίσους" με ρατσιστικά κίνητρα.

Συναγερμός σήμανε στις αμερικάνικες αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα), στην πόλη Ελ Πάσο, στο Τέξας, όταν ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο και σκόρπισε τον θάνατο.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης αγγίζει τους 20 και οι τραυματίες είναι 26, κάποιοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε αρχικά ότι ο δράστης είναι ένας λευκός νεαρός 21 ετών. Λίγο αργότερα, και μετά από ταυτοποίηση αυτόπτων μαρτύρων  δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του: Πρόκειται για τον Πάτρικ Κρούσιους (Patrick Crusius).Ο 21χρονος μάλιστα φέρεται να είχε συντάξει ένα κείμενο – “μανιφέστο” που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και στο οποίο καταγγέλλει την “εισβολή των ισπανόφωνων στο Τέξας”. Αναφέρεται ακόμη και στη “σφαγή” που διέπραξε λευκός ρατσιστής σε τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (15η Μαρτίου με 51 νεκρούς).

Αν το κείμενο επαληθευτεί ότι ανήκει στον Κρούσιος, καθίσταται σαφές πως πρόκειται για “έγκλημα μίσους”. Ο συγκεκριμένος προσδιορισμός στις ΗΠΑ αναφέρεται σε εγκλήματα με θύματα πρόσωπα που γίνονται στόχοι λόγω χαρακτηριστικών όπως η φυλή, το θρήσκευμα, το χρώμα ή/ και ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα