Μακελειό στο Λονδίνο: Ο Τραμπ επιτέθηκε στον μουσουλμάνο δήμαρχο

Μακελειό στο Λονδίνο: Ο Τραμπ επιτέθηκε στον μουσουλμάνο δήμαρχο

Ο Τραμπ αντέδρασε στην επίθεση στο Λονδίνο μέσω Twitter επικρίνοντας τον δήμαρχο της πόλης Σαντίκ Καν για τις δηλώσεις του περί ψυχραιμίας μετά το μακελειό. Σε αντίστοιχο βεληνεκές και οι δηλώσεις του περί "πολιτικής ορθότητας" και οπλοκατοχής

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου του Λονδίνου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατακρίνοντας τον για τις δηλώσεις με τις οποίες καλούσε τους κατοίκους της πόλης να μην πανικοβληθούν λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα 7 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους. Ο Τραμπ, δεν δίστασε να “παραφράσει” όμως τις δηλώσεις του Σαντίκ Καν προς όφελος της πολιτικής του υπέρ της οπλοκατοχής.

“Πρέπει να σταματήσουμε να τηρούμε την πολιτική ορθότητα και να ασχοληθούμε σοβαρά με την ασφάλεια των πολιτών μας. Αν δεν κινηθούμε έξυπνα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα”, έγραψε σε ένα tweet ο πλανητάρχης για να ακολουθήσουν άλλα δύο.

“Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν σε μια τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως “δεν υπάρχει λόγος για πανικό”, σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για να προσθέσει σε ακόμη μια ανάρτηση του, με ειρωνικό ύφος:

“Παρατηρήσατε ότι δεν έχουμε debate για την οπλοκατοχή αυτή τη στιγμή; Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποίησαν ένα φορτηγό και μαχαίρια!”. Στην ουσία, ήταν σαν να αναφέρει πως με ή χωρίς πυροβόλα όπλα, μπορούν να γίνουν δολοφονικές επιθέσεις.

Η παρέμβαση Τραμπ μέσω Twitter:

Πολλοί χρήστες του Twitter ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι του Λονδίνου, υπερασπίστηκαν τον δήμαρχο της πόλης τους απαντώντας στον Τραμπ μέσω του κοινωνικού δικτύου πως “το να επικρατήσει ο πανικός σημαίνει πως οι τρομοκράτες θα έχουν νικήσει”. “Ακριβώς γι’ αυτό ονομάζεται τρομοκρατία”, έγραψε ο δημοσιογράφος Mike Elgan.

Στην πραγματικότητα, ο ο μουσουλμάνος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, δεν δήλωσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως, μίλησε για “βάρβαρες, σκόπιμες και δειλές επιθέσεις” και σύστησε “ψυχραιμία” αλλά και “προσοχή”.

Στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Σαντίκ Καν υπογράμμισε πως οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, “αισθάνομαι οργή και είμαι σοκαρισμένος που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες σκότωσαν αθώους πολίτες. Καταδικάζω αυτή την επίθεση με κάθε τρόπο, ήταν μια βαρβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις ασφαλείας και τους ανθρώπους των σωστικών συνεργείων, η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.

Θέλω να ζητήσω από όλους του πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και προσεκτικοί σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι σήμερα αλλά αυτή είναι η πόλη μας και δεν θα αφήσουμε αυτούς τους δειλούς να νικήσουν και δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στην τρομοκρατική απειλή”.

Δεν σχολιάζει τις δηλώσεις Τραμπ

Ο δήμαρχος “έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να απαντήσει στο κακά ενημερωμένο tweet του Ντόναλντ Τραμπ, που βγάζει εσκεμμένα από το συνολικό πλαίσιο τις παρατηρήσεις του”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του δημάρχου του Λονδίνου.

Ο Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος της πόλης και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος σε μεγάλη πρωτεύουσα της Δύσης.

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί ωστόσο σφοδρή κριτική για τη μείωση 20.000 θέσεων αστυνομικών τους τελευταίους μήνες.

Φωτογραφία: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα