Μακελειό στο Μίσιγκαν: Καταδικάστηκε ο πατέρας του δράστη Ίθαν Κράμπλεϊ

Διαβάζεται σε 3'
Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ
Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ 2024 Mandi Wright/Detroit Free Press via AP, Pool

Ένοχος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ο πατέρας του δράστη που κατηγορείται για τον φόνο τεσσάρων συμμαθητών του μέσα σε λύκειο στο Μίσιγκαν τον Νοέμβριο του 2021.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια καταδικάστηκε ο πατέρας του Ίθαν Κράμπλεϊ, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων συμμαθητών του σε λύκειο στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2021, όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών.

Ο 47χρονος σήμερα Τζέιμς Κράμπλεϊ φέρεται να αγνόησε τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο 15χρονος τότε γιος του και μακελάρης του Μίσιγκαν, και του αγόρασε ως δώρο ένα όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε στο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Η σύζυγός του, Τζένιφερ Κράμπλεϊ πρόκειται να καταδικαστεί τον επόμενο μήνα για τις ίδιες κατηγορίες.

Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ βρισκόταν στο δικαστήριο για την ετυμηγορία και φάνηκε να μην δείχνει ιδιαίτερη αντίδραση κατά την ανάγνωσή της.

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης σηματοδοτεί και την πρώτη φορά που γονείς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για πράξη του παιδιού τους, καθώς μολονότι στις ΗΠΑ οι επιθέσεις με πυροβόλα όπλα από εφήβους έχουν γίνει κάτι τραγικά οικείο, είναι πολύ σπάνιο να διώκονται οι γονείς.

Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ
Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ 2024 Mandi Wright/Detroit Free Press via AP, Pool

Στις τελικές της αγορεύσεις ενώπιον των ενόρκων, αποτελούμενων από έξι άνδρες και έξι γυναίκες, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εισαγγελέας Κάρεν ΜακΝτόναλντ χαρακτήρισε όπως αναφέρει το BBC, την επίθεση στο Λύκειο Oxford “αποτρέψιμη και προβλέψιμη” και τόνισε πως ο πατέρας του δράστη δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για να διασφαλίσει ότι ο γιος του δεν αποτελούσε απειλή, αφού του δώρισε ένα ημιαυτόματο πιστόλι.

Χαρακτηριστική ήταν μία από τις καταχωρήσεις του ανήλικου δράστη στο ημερολόγιό του, ο οποίος είχε γράψει πως “έχω μηδενική βοήθεια για τα προβλήματα ψυχικής μου υγείας και αυτό με κάνει να θέλω να πυροβολήσω το γ@@@@ο σχολείο”.

Καταχώρηση στο ημερολόγιο του Ίθαν Κράμπλεϊ
Καταχώρηση στο ημερολόγιο του Ίθαν Κράμπλεϊ 2024 Carlos Osorio, Pool/AP Photo
Καταχώρηση στο ημερολόγιο του Ίθαν Κράμπλεϊ
Καταχώρηση στο ημερολόγιο του Ίθαν Κράμπλεϊ 2024 Carlos Osorio, Pool/AP Photo

Ο 47χρονος δεν κατέθεσε, σε αντίθεση με τη σύζυγό του, η οποία ανέβηκε στο εδώλιο κατά τη διάρκεια της δίκης της και προσπάθησε να κατηγορήσει τον σύζυγό της. Η ίδια αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 60 ετών.

Όσον αφορά τον γιο τους Ίθαν, εκείνος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή για τους θανάτους τεσσάρων συμμαθητών του. Των Tate Myre, 16 ετών, Hana St Juliana, 14 ετών, Madisyn Baldwin, 17 ετών και Justin Shilling, 17 ετών.

Η Nicole Beausoleil, μητέρα της Madisyn Baldwin λυγίζει ακούγοντας την ετυμηγορία για τον Τζέιμς Κράμπλεϊ
Η Nicole Beausoleil, μητέρα της Madisyn Baldwin λυγίζει ακούγοντας την ετυμηγορία για τον Τζέιμς Κράμπλεϊ 2024 Mandi Wright/Detroit Free Press via AP, Pool

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα