Μακελειό στο Όρεγκον: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση για το δράστη της επίθεσης

default image

Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει πως ο μακελάρης του πανεπιστημίου Άμπκουα έθεσε τέλος στη ζωή του, αφού σκότωσε εννέα ανθρώπους

Το αίτιο του θανάτου του δράστη επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον είναι η αυτοκτονία, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας Τζον Χάνλιν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο σερίφης Τζον Χάνλιν ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο δράστης της επίθεσης αυτοπυροβολήθηκε. Αφού εισέβαλε σε αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου Αμπκουα και σκότωσε εννέα ανθρώπους, ο δράστης της επίθεσης αντάλλαξε πυρά με την αστυνομία. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, το όνομά του είναι Κρις Χάρπερ Μέρσερ, ήταν 26 ετών, δεν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αμπκουα και ήταν κάτοικος της περιοχής. Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά, αλλά η πρόχειρη έρευνα στο blog που διατηρούσε δείχνει ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες αντίστοιχων επιθέσεων σε σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το έγκλημα στο Όρεγκον

Στο μεταξύ, έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μπάρακ Ομπάμα και τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και αδερφό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ,  Τζεμπ Μπους. Ο νεότερος της οικογένειας Μπους, δήλωσε την Παρασκευή ότι «αυτά τα πράματα συμβαίνουν», ερωτηθείς για το μακελειό σε ένα πανεπιστήμιο στο Όρεγκον, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Γνωρίζω αυτό το είδος των προκλήσεων από όταν ήμουν κυβερνήτης διότι (…) ξέρετε, αυτά τα πράματα συμβαίνουν. Υπάρχει πάντοτε μια κρίση και η παρόρμηση είναι να κάνεις κάτι, και δεν είναι κατ’ ανάγκη το σωστό», είπε ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα, σε προεκλογική εκδήλωσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αργότερα χθες αναφέρθηκε σαρκαστικά στη δήλωση του Μπους. «Δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να αντιδράσω σε αυτό», είπε, πριν επισημάνει ότι η απραξία στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο της οπλοκατοχής αποτελεί «πολιτική απόφαση». «Οι Αμερικανοί οφείλουν να ακούσουν και να κρίνουν οι ίδιοι, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κάθε δυο μήνες έχουμε ένα μακελειό. Και μπορούν να αποφασίσουν αν πιστεύουν πως “αυτά τα πράματα συμβαίνουν”», συνέχισε ο Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα