Μακρόν: ”Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη απέναντι στον ρατσισμό”

Μακρόν: ”Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη απέναντι στον ρατσισμό”
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν AP

"Η Δημοκρατία δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, μετά την καταστροφή μνημείων στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν ρατσιστικά από διαδηλωτές.

Η Γαλλία θα είναι ανυποχώρητη» απέναντι στον ρατσισμό, αλλά «δεν θα σβήσει κανένα ίχνος, κανένα όνομα από την Ιστορία της» και «δεν θα αποκαθηλώσει κανένα άγαλμα», δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από σειρά διαδηλώσεων στην Γαλλία στον απόηχο των αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ όπου διαδηλωτές κατέστρεψαν μνημεία που θεώρησαν ρατσιστικά.

«Θα είμαστε ανυποχώρητοι μπροστά στον ρατσισμό, στον αντισημιτισμό και στις διακρίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, «αλλά η ευγενής αυτή μάχη παρεκτρέπεται όταν μεταμορφώνεται σε κομμουνιταρισμό, σε έμπλεο μίσους ή εσφαλμένο ξαναγράψιμο του παρελθόντος», όταν μεταμορφώνεται «σε μία μη αποδεκτή μάχη αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους σεπαρατισμούς».

«Η Δημοκρατία δεν θα αποκαθηλώσει αγάλματα», επέμεινε.

«Οφείλουμε, καλύτερα, να κοιτάξουμε μαζί ολόκληρη την ιστορία μας…και σε καμία περίπτωση να αρνηθούμε αυτό που είμαστε», πρόσθεσε.

Παραδεχόμενος ότι υπάρχουν ρατσιστικές διακρίσεις στην χώρα, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει μετάδοση προερχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι διαδηλώσεις συνοδεύονται από καταστροφές αγαλμάτων και την αμφισβήτηση έργων τέχνης του παρελθόντος που οι διαδηλωτές θεωρούν προσβλητικά ή ρατσιστικά.

«Είμαστε ένα Εθνος όπου κάθε ένας, όποια και αν είναι η καταγωγή, η θρησκεία, πρέπει να βρίσκει την θέση του. Αυτό ισχύει παντού και για όλους; Οχι», παραδέχθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η μάχη μας, λοιπόν, πρέπει να συνεχισθεί, να ενισχυθεί για να επιτρέψει την απόκτηση πτυχίων και θέσεων εργασίας που αντιστοιχούν στην αξία και τα ταλέντα του καθενός και πρέπει να αγωνισθούμε κατά του γεγονότος ότι το όνομα, η διεύθυνση, το χρώμα του δέρματος περιορίζουν ακόμη υπερβολικά συχνά την ισότητα των ευκαιριών που κάθε ένας πρέπει να έχει»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα