Μακρόν και Ερντογάν τα είπαν σε "θερμό" κλίμα

Συνάντηση Μακρόν-Ερντογάν στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
Συνάντηση Μακρόν-Ερντογάν στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ AP

Συνάντηση Μακρόν-Ερντογάν στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερό και στενό συντονισμό μεταξύ των συμμάχων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερό και στενό συντονισμό μεταξύ των συμμάχων καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές της γαλλικής προεδρίας. Θα συνεχίσουν να διασφαλίζουν την ενίσχυση της Συμμαχίας με έμφαση στην ενδυνάμωση της πτέρυγας (σ.σ. ανατολική) και τη δυνατότητα αποτροπής.

ADVERTISING

Συζήτησαν για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στη Μαριούπολη. Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλους τους διαθέσιμους διπλωματικούς διαύλους για να εξασφαλίσουν επειγόντως κατάπαυση του πυρός. Μόλις εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός, η Γαλλία και η Τουρκία θα είναι διαθέσιμες για να υποστηρίξουν μια απαραίτητη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τούρκος ομόλογός του συζήτησαν επίσης την κατάσταση στον Νότιο Καύκασο. Και οι δύο θέλουν να αποτρέψουν πιθανές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην περιοχή. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μακρόν επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να εργαστεί στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ για μια μόνιμη πολιτική λύση στη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Ανέφερε επίσης ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμανουέλ Μακρόν, Ερντογάν, ΝΑΤΟ, Πόλεμος στην Ουκρανία, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία
SHARE:

24Media Network