Μαλάουι: Αγνοείται το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της χώρας

Διαβάζεται σε 2'
Μαλάουι: Αγνοείται το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο της χώρας
AP Photo

Εξαφανίστηκε και αγνοείται το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Saulos Chilima, αντιπρόεδρος του Μαλάουι. “Βιώνουμε μια σοκαριστική κατάσταση”.

Εξαφανίστηκε και αγνοείται το αεροσκάφος που μετέφερε τον αντιπρόεδρο του Μαλάουι, Saulos Chilima, μαζί με άλλα εννέα άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Το αεροσκάφος “χάθηκε από το ραντάρ” αφού έφυγε από την πρωτεύουσα, Λιλόνγκουε, το πρωί της Δευτέρας, πρόσθεσε.

Το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Mzuzu, στο βόρειο τμήμα της χώρας, λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα.

Σε ομιλία του αργά τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Lazarus Chakwera είπε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

«Οι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος και πραγματοποιούν τις έρευνες και έχω δώσει αυστηρές εντολές να συνεχιστεί η επιχείρηση μέχρι να βρεθεί το αεροπλάνο», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν μια «σοκαριστική κατάσταση».

«Ξέρω ότι όλοι είμαστε φοβισμένοι και ανήσυχοι – και εγώ ανησυχώ. Αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα διαθέσω κάθε διαθέσιμο πόρο για να βρω αυτό το αεροπλάνο και κρατάω κάθε σπιθαμή ελπίδας ότι θα βρούμε επιζώντες».

Ο κ. Chakwera νωρίτερα ακύρωσε την πτήση του για τις Μπαχάμες, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο λόγος για την εξαφάνιση του αεροσκάφους δεν είναι ακόμη γνωστός, είπε ο στρατηγός Valentino Phiri στον Chakwera. Ο Moses Kunkuyu, υπουργός Πληροφοριών του Μαλάουι, είπε στο BBC ότι οι προσπάθειες για την εύρεση του αεροσκάφους είναι «εντατικές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα