Μάλτα: Νέα διαδήλωση για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Μάλτα: Νέα διαδήλωση για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Χιλιάδες Μαλτέζοι διαδήλωσαν στη Σλιέμα, κοντά στη Βαλέτα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ που κατήγγειλε τα φαινόμενα διαφθοράς, της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας συλλογικότητας πολιτών, που είχε διοργανώσει και πριν από μια εβδομάδα μια μαζική κινητοποίηση, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της παράκτιας πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ντροπή, ντροπή» και «Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη».

ADVERTISING

Ορισμένοι από το πλήθος σφύριζαν με σφυρίχτρες, κάποιοι άλλοι πήγαν έχοντας κλείσει το στόμα τους με κόκκινη ταινία και κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δεν θα μας αναγκάσετε να σιωπήσουμε», «Η χώρας μας αξίζει περισσότερα».

Ως μια ένδειξη αλληλεγγύης στους γιους της Γκαλιζία, που σκοτώθηκε την 16η Οκτωβρίου από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημά της, οι διαδηλωτές κρατούσαν κλαδιά δάφνης, σύμβολο δύναμης και θάρρους.

Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ο κόσμος ζητούσε την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης και την αντικατάστασή τους από πρόσωπα που θα εγκριθούν από τα δύο τρίτα των βουλευτών.

Η κηδεία της δημοσιογράφου θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Δεν φοβόμαστε': Χιλιάδες Μαλτέζοι στους δρόμους μετά τη δολοφονία της Γκαλίζια

Δολοφονία Galizia: Αμοιβή 1 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση της Μάλτας για πληροφορίες

Galizia: Με τηλεχειρισμό δολοφονήθηκε η δημοσιογράφος των Panama Papers

SHARE:

24Media Network