Μάρτυρας βγάζει λάδι τον Μουμπάρακ

Μάρτυρας βγάζει λάδι τον Μουμπάρακ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο Χόσνι Μουμπάρακ. Ένταση και μεταξύ των δικηγόρων. Τι κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας (Vid)

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας διέψευσε  κατά τη δίκη του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο ότι η αστυνομία μπορεί να έκανε χρήση αυτόματων όπλων κατά των διαδηλωτών που τον ανέτρεψαν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Ο πρώτος μάρτυρας αρνήθηκε την πιθανότητα της χρήσης αυτόματων όπλων κατά των διαδηλωτών", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τον υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας Χουσέιν Σαΐντ Μοχάμεντ Μούρσι.

Η τηλεόραση μετέδωσε την είδηση αυτή σε σύντομο τίτλο της, καθώς έχει απαγορευτεί η παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στο δικαστήριο.

Ο Μουμπάρακ κατηγορείται για εμπλοκή στο φόνο διαδηλωτών και "παρότρυνση" ορισμένων αξιωματικών να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών.

Ένταση μέσα έξω από την αίθουσα

Συμπλοκές σημειώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το δικαστήριο του Καΐρου στο οποίο δικάζεται ο Μουμπάρακ, ενώ η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει διένεξη που ξέσπασε μέσα στο δικαστήριο ανάμεσα σε δικηγόρους, ενάγοντες και υποστηρικτές του εκδιωχθέντος προέδρου.

Μέσα στο δικαστήριο, άνθρωποι που ήταν παρόντες δήλωσαν ότι η διένεξη ξέσπασε όταν ένας υποστηρικτής του Μουμπάρακ σήκωσε ψηλά μια φωτογραφία του πρώην προέδρου, εξοργίζοντας τους συγγενείς θυμάτων της εξέγερσης. Στη συμπλοκή ενεπλάκησαν και δικηγόροι των εναγόντων.

Η αστυνομία επενέβη για να τους χωρίσει, προσέθεσαν οι παρόντες στο δικαστήριο.

Έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ πετούσαν πέτρες στις γραμμές της αστυνομίας και ορισμένοι αξιωματικοί τους τις πετούσαν πίσω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβλήθηκε η δίκη του Μουμπάρακ

"Ο Φαραώ στο κλουβί"

First witnesses heard in Mubarak trial

SHARE:

24Media Network