Μαρτυρία: "Πώς έσωσα έφηβη σε πτήση από σεξουαλική παρενόχληση"

Η μαρτυρία μίας παρενόχλησης "στον αέρα"
Η μαρτυρία μίας παρενόχλησης "στον αέρα" PIXABAY

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για μία γυναίκα όταν ταξιδεύει μόνη. Η δημοσιογράφος Joanna Chiu εξιστορεί μέσα από tweets, ένα περιστατικό παρενόχλησης σε αεροπλάνο όπου υπήρξε μάρτυρας.

Η δημοσιογράφος Joanna Chiu βρισκόταν σε νυκτερινή πτήση, όταν άκουσε από πίσω της έναν άντρα να παρενοχλεί λεκτικά έφηβη κοπέλα. Όταν τα πράγματα ξεπέρασαν τα όρια, αποφάσισε πως ήταν καθήκον της να επέμβει.

Στο λογαριασμό της στο Twitter, η δημοσιογράφος μοιράστηκε όλο το χρονικό της ιστορίας, από την αρχή της πτήσης που ήταν έτοιμη να αποκοιμηθεί, μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησε τι γινόταν στις ακριβώς από πίσω θέσεις .

Στο πρώτο τουιτ σχετικά με το περιστατικό γράφει: "Βρίσκομαι σε ένα αεροπλάνο σε νυκτερινή πτήση, πολύ κουρασμένη και έτοιμη να αποκοιμηθώ, αλλά δεν μπορούσα να μην δώσω σημασία σε αυτό που γινόταν πίσω μου".

Συνεχίζει με δεύτερο τουίτ γράφοντας ότι ένας άνδρας γύρω στα 40 ήταν φανερά "ευχαριστημένος" που καθόταν δίπλα σε ένα έφηβο κορίτσι, το οποίο είχε χωριστεί από την οικογένειά του. Άρχισε να της μιλάει ρωτώντας την τί ήθελε να γίνει όταν θα μεγαλώσει και γέλασε όταν εκείνη απάντησε πως ήθελε να γίνει Διευθύνουσα Σύμβουλος. Εκείνος συνέχισε την κουβέντα δίνοντας της γελοίες συμβουλές.

Το κορίτσι ήταν ευγενικό και φιλικό, γεγονός που εκείνος εξέλαβε ως ενθαρρυντικό σύνθημα για να νιώσει άνετα και να ξεκινήσει να την πειράζει και να της λέει πως θα ήθελε να τη βγάλει έξω για φαγητό. Σε αυτό το σημείο, γράφει η δημοσιογράφος, "κατάλαβα πως έπρεπε να μείνω ξύπνια σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν."

Όταν τον άκουσε να ζητά από την έφηβη πρόστυχη φωτογραφία, αποφάσισε να επέμβει.

"Μόλις τον άκουσα να ζητάει άσεμνη φωτογραφία από την κοπέλα, ενώ ταυτόχρονα την ακουμπούσε, γύρισα πίσω και ψέλλισα οργισμένη τη γνώμη μου σχετικά με αυτό. Εκείνος δεν είπε τίποτα και σηκώθηκε να πάει στο μπάνιο."

"Μία άλλη γυναίκα που καθόταν πίσω του φαινόταν να παρακολουθεί και εκείνη τη συζήτηση και όταν ο άντρας έφυγε για το μπάνιο, είπε στην έφηβη ότι είχε δικαίωμα να αλλάξει θέση. Ταυτόχρονα δήλωσε πως καθόταν ακριβώς πίσω της σε περίπτωση που χρειαζόταν βοήθεια. Εγώ πήγα στην αεροσυνοδό και την ενημέρωσα για το τί συνέβαινε".

Στη συνέχεια ήρθε η επικεφαλής του πληρώματος και ζήτησε από τον άντρα να αλλάξει θέση. Εκείνος άρχισε να ορκίζεται πως δεν έκανε τίποτα. Η γυναίκα με σθένος τον ενημέρωσε πως αυτό που έγινε είναι πολύ σοβαρό και πως θα μπορούσαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο γι αυτόν τον λόγο.

"Ο άντρας μετακινήθηκε και οι υπάλληλοι έγραψαν αναφορά για το γεγονός. Διαχειρίστηκαν την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Είναι επίσης πολύ ευτυχές το γεγονός ότι ενήλικες γυναίκες επιβάτες δίνουν προσοχή σε τέτοια γεγονότα και λαμβάνουν δράση προσέχοντας να μην φέρουν σε δύσκολη θέση το θύμα."

"Εντούτοις, κανένας από τους άντρες επιβάτες δεν έδειξε να παρατηρεί τι συνέβη".

Όλο το χρονικό της ιστορίας μέσα από τα τουίτ της δημοσιογράφου. Η ίδια αποφάσισε να μη δώσει στοιχεία της πτήσης στην οποία επέβαινε, τα οποία έχει στη διάθεσή της.Πηγή: 

Indy100

SHARE:

24Media Network