Mastodon: Η νέα πλατφόρμα που στρέφονται οι χρήστες μετά την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

Mastodon: Η νέα πλατφόρμα που στρέφονται οι χρήστες μετά την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

Το Mastodon κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμοτητας μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ. Τι είναι η νέα δημοφιλής πλατφόρμα και πώς λειτουργεί.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς σημαίνει η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ για την πλατφόρμα, αλλά πολλοί χρήστες ήδη ανησυχούν για την ελευθερία της έκφρασης και στρέφονται σε νέες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μία εναλλακτική λύση αποτελεί η πλατφόρμα Mastodon, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση μετά την είδηση ότι ο ιδρυτής των Tesla καιι SpaceX αγόρασε το Twitter. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ιδρυτή του, Eugen Rochko, το Mastodon, κατέγραψε τόση επισκεψιμότητα, που υπήρξε επιβράδυνση στην ταχύτητα της πλατφόρμας.

“Το Mastodon.social κινείται με αργές ταχύτητες αυτήν τη στιγμή, καθώς υπάρχουν διπλάσιοι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα” δήλωσε χθες ο Rochko.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Rochko ανέφερε: “Εργαζόμαστε διαρκώς ώστε το Mastodon να επανέλθει στις κανονικές του ταχύτητες, αλλά στο μεταξύ θυμηθείτε να προσκαλέσετε τους ενδιαφερόμενους οικείους σας να εγγραφούν στο mastodon.org αντί για το mastodon.social. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή για να σας ακολουθήσουν”.

Mastadon

Τι είναι το Mastodon

Το Mastodon είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως βάση για να δημιουργήσουν τα δικά τους κοινωνικά δίκτυα.

Αν και η εμφάνισή του θυμίζει το Twitter, στην πραγματικότητα διαφέρει αρκετά, με την έννοια ότι το Twitter είναι ένα ενιαίο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο εγγράφονται οι χρήστες.

Συγκρίνοντας το Mastodon με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, θα λέγαμε ότι η πλατφόρμα παρουσιάζει περισσότερες ομοιότητες με το Discord, καθώς οι χρήστες της πρέπει να δημιουργούν οι ίδιοι τα δικά τους κανάλια επικοινωνίας. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι στο Mastodon πρέπει επίσης να το φιλοξενήσουν οι ίδιοι σε δικό τους δοκιμαστή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα