Twitter: Ανακοινώθηκε η πώλησή του στον Έλον Μασκ για 44 δισ. δολάρια

Twitter: Ανακοινώθηκε η πώλησή του στον Έλον Μασκ για 44 δισ. δολάρια
O Έλον Μασκ. AP PHOTO

H Twitter Inc απάντησε τελικά θετικά στην προσφορά του Έλον Μασκ για πώληση της εταιρείας έναντι περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Twitter Inc συμφώνησε τελικά να πουληθεί στον ιδρυτή των Tesla kai SpaceX Έλον Μασκ, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

“Το συμβούλιο του Twitter διεξήγαγε μια μελετημένη και δεξοδική διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Έλον”, δήλωσε ο πρόεδρος του ανεξάρτητου συμβουλίου του Twitter, Bret Taylor, σε μια δήλωση, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τους μετόχους του Twitter”.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τον Απρίλιο ο Έλον Μασκ αγόρασε ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών, συγκεκριμένα το 9,2%, του Twitter και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με το μερίδιό του να αξίζει περίπου 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως τελικά δεν σκοπεύει να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc, ενώ μέτοχος της εταιρείας κατέθεσε μήνυση κατά του Musk επειδή ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν γνωστοποίησε εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπει ο νόμος την αγορά μετοχών του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα