Maya Bay: Ανοίγει ξανά η μαγευτική παραλία όπου γυρίστηκε το “The Beach” με τον Ντι Κάπριο

Maya Bay: Ανοίγει ξανά η μαγευτική παραλία όπου γυρίστηκε το “The Beach” με τον Ντι Κάπριο

Επαναλειτουργεί ο πανέμορφος κόλπος "Maya Bay" στην Ταϊλάνδη, ο οποίος έγινε διάσημος από την ταινία "The Beach" με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Γιατί είχε κλείσει για 3 χρόνια.

Το Maya Bay, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ταϊλάνδης, ανοίξει ξανά τις “πόρτες” του για τους τουρίστες την 1η Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της χώρας.

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό όρμο που έγινε διάσημος από την ταινία “The Beach” του 2000, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο γνωστός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Σε αντίθεση με τα πολλά αξιοθέατα που άνοιξαν ξανά τους τελευταίους μήνες, το κλείσιμο του “Maya Bay” δεν είχε καμία σχέση με την πανδημία. Ο δημοφιλής προορισμός είναι κλειστός για τους τουρίστες από τον Ιούνιο του 2018, καθώς οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα με στόχο την αποκατάσταση των αποδεκατισμένων κοραλλιών της περιοχής.


Το “Maya Bay” αποτελεί μέρος του Phi Phi Leh, ενός από τα δύο κύρια νησιά Phi Phi στην επαρχία Krabi. Σε αντίθεση με το πολύ μεγαλύτερο Phi Phi Don, που φιλοξενεί μια πληθώρα επιλογών καταλυμάτων, το Phi Phi Leh ήταν ανοιχτό μόνο για επισκέπτες ημερήσιων εκδρομών πριν από το κλείσιμο του όρμου.

Ωστόσο, ήταν ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εν μέρει χάρη στην παγκόσμια επιτυχία της ταινίας που γυρίστηκε εκεί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο κόλπος δεχόταν περίπου 5.000 επισκέπτες την ημέρα κατά μέσο όρο το 2018.

“Ο κόλπος “Maya Bay” συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουριστών από όλο τον κόσμο αυτά τα χρόνια. Αλλά αυτό προκάλεσε την επιδείνωση της φυσικής περιοχής, ειδικά των κοραλλιών”, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Varawut Silpa-Archa, σύμφωνα με το CNN, προσθέτοντας πως μετά την αναφύτευση των κοραλλιών, η περιοχή είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.

Η επαναλειτουργία του “Maya Bay”, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 22, συνοδεύεται από αρκετούς κανόνες. Για παράδειγμα, τα σκάφη δεν θα μπορούν να μπουν στον κόλπο. Αντίθετα, οι οδηγοί θα πρέπει να αποβιβάσουν τους επιβάτες σε μια προβλήτα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του νησιού μακριά από τον διάσημο όρμο.

Επίσης, μόνο οκτώ ταχύπλοα θα επιτρέπεται να ελλιμενίζονται εκεί κάθε φορά και οι επισκέψεις θα περιοριστούν σε μία ώρα, με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό 300 τουριστών ανά γύρο, από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. καθημερινά. Τέλος, η κολύμβηση με αναπνευστήρα θα επιτρέπεται μόνο στο μπροστινό μέρος του κόλπου και σε καθορισμένες ζώνες.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα