“Με απειλούν “: Ο Ιταλος ‘Ροβινσώνας Κρούσος’ φεύγει για πάντα από το νησί του

“Με απειλούν “: Ο Ιταλος ‘Ροβινσώνας Κρούσος’ φεύγει για πάντα από το νησί του
Ο Μάουρο Μοράντι λίγο πριν αποχαιρετήσει για πάντα το νησί Μπουντέλι της Σαρδηνίας printscreen

O Μάουρο Μοράντι έζησε για 32 χρόνια μόνος του σε ένα έρημο νησί της Σαρδηνίας. Οι ιταλικές περιβαλλοντικές αρχές έκαναν έξωση στον 'Ροβινσώνα Κρούσο', που αναγκάστηκε να επιστρέψει για πάντα στην πόλη.

Όσο κι αν ο 81χρονος Μάουρο Μοράντι προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να παραμείνει στο νησί Μπουντέλι, που φρόντιζε για περισσότερα από 30 χρόνια, η οριστική έξωση και η επιστροφή του στην ιταλική πόλη Μοντένα είναι αναπόφευκτή, καθώς οι αρχές της Ιταλίας θέλουν να το μετατρέψουν σε περιβαλλοντικό παρατηρητήριο

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση μέσα από τα social media, με χιλιάδες υποστηρικτές του Μοράντι που επιχείρησαν να συνταχθούν με το μέρος του, το ιταλικό δημόσιο πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στο νησί του Μοράντι, κάτι που θα κάνει μη βιώσιμη την παραμονή του εκεί.

Ο Μοράντι έζησε στο νησί από το 1989 μέχρι τώρα, ύστερα από μια βλάβη στο καταμαράν του. Τότε ο Μοράντι είχε γνωριστεί με τον επιστάτη του νησιού, ο οποίος ήθελε να πάρει σύνταξη. Του παρέδωσε εν λευκώ τα “κλειδιά” του νησιού και εκείνος δεν σταμάτησε να καθαρίζει και να φροντίζει κάθε εκατοστό από τα δάση και τους πανέμορφους κολπίσκους του, ξεναγώντας παράλληλα και τουρίστες που ήθελαν να μυηθούν στην μαγεία του.

Μιλώντας στον Guardian, o Μοράντι αποκάλυψε ότι προσπάθησε με κάθε τρόπο να παραμείνει στο νησί, όμως δέχτηκε αλλεπάλληλες εξώσεις και απειλές από τις ανώτατες αρχές, ώστε να φύγει άμεσα. Θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Μοντένα, αν και ο ίδιος με πόνο δηλώνει πως έχει ξεχάσει πως μοιάζει αυτός ο αστικός τρόπος ζωής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα