Επιστροφή Μπόρις Τζόνσον: “Καμία χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό προς το παρόν”

Επιστροφή Μπόρις Τζόνσον: “Καμία χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό προς το παρόν”
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Ο Μπόρις Τζόνσον συνέκρινε τον ιό με έναν "φυσικό εχθρο, έναν απροσδόκητο και αόρατο ληστή", τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει να αποδυναμώνει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, επιστρέφει σήμερα για να αναλάβει ξανά τα καθήκοντά του, έπειτα από την κρίσιμη μάχη που έδωσε και αφού ανέρρωσε από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται στο CNN, o Μπόρις Τζόνσον σε ομιλία του έξω από το Downing Street στο Λονδίνο σήμερα, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η χώρα πλησιάζει στη νίκη της πρώτης φάσης του κορονοϊού, κατά την οποία περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, “το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στο σημείο του μέγιστου κινδύνου” και γι’ αυτόν τον λόγο τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προς το παρόν, προκειμένου να αποφευχθεί δεύτερη φάση μόλυνσης.

Το lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να επανεξεταστει έως τις 7 Μαΐου.

Ο Τζόνσον συνέκρινε τον ιό με έναν “φυσικό εχθρό, έναν απροσδόκητο και αόρατο ληστή”, τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να νικάει.

“Αρνούμαι να ακυρώσω όλη την προσπάθεια και τη θυσία του βρετανικού λαού και να διακινδυνεύσω ένα δεύτερο μεγάλο ξέσπασμα”, προσέθεσε.

Οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα αρθεί το Lockdown θα λαμβάνονται με τη “μέγιστη δυνατή διαφάνεια”, υποσχέθηκε ακόμα, καθώς τις προηγούμενες μέρες δέχτηκε κριτική ότι κρατούσε μία συμπεριφορά “μυστικοπαθή” σχετικά με την άρση των περιορισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα