Μέγκαν Μάρκλ: Κέρδισε τη δίκη απέναντι στην εφημερίδα “Mail on Sunday”

Μέγκαν Μάρκλ: Κέρδισε τη δίκη απέναντι στην εφημερίδα “Mail on Sunday”
Η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ 2021 Stefan Jeremiah/AP Photo

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά την απόφαση, η δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε πως "ήταν μια νίκη όχι μόνο για μένα, αλλά για όποιον ένιωσε ποτέ φοβισμένος να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό", προτρέποντας τον κόσμο να είναι γενναίος για να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία των ταμπλόιντ.

Η τελευταία πράξη της δικαστικής διαμάχης της Μέγκαν Μαρκλ με τον βρετανικό τύπο και συγκεκριμένα με την εφημερίδα “Mail on Sunday” γράφτηκε και κερδισμένη βγήκε η δούκισσα του Σάσεξ.

Όπως αναφέρει το BBC, το Εφετείο απέρριψε την προσπάθεια της Associated Newspapers να διεξαγάγει δίκη στην υπόθεση της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της δούκισσας του Σάσεξ με τον βρετανικό Τύπο.

Ένας δικαστής είχε προηγουμένως αποφανθεί υπέρ της Μέγκαν αφού αποσπάσματα από την επιστολή, που εκείνη έγραψε στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ τον Αύγουστο του 2019, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον Χάρι, τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκαν στην εφημερίδα “Mail on Sunday”, παραβιάζοντας την ιδιωτική της ζωή.

Σε δήλωση που εξέδωσε η Μέγκαν αμέσως μετά την απόφαση αναφέρθηκε πως “ήταν μια νίκη, όχι μόνο για μένα, αλλά για όποιον ένιωσε ποτέ φοβισμένος να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό”, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να είναι “αρκετά γενναίος” για να αναδιαμορφώσει μια βιομηχανία ταμπλόιντ που κερδίζει από τα ψέματα και τον πόνο που δημιουργεί”.

Η δούκισσα του Σάσεξ και πρώην ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε την πολιτική αγωγή κατά του ομίλου εφημερίδων το 2019, είπε: “Στα σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε, έκανα υπομονή απέναντι στην εξαπάτηση, τον εκφοβισμό και τις υπολογισμένες επιθέσεις. Τα δικαστήρια ζήτησαν από τον κατηγορούμενο να λογοδοτήσει και ελπίζω να αρχίσουμε να κάνουμε όλοι το ίδιο. Γιατί όσο και αν φαίνεται μακριά από την προσωπική σου ζωή, δεν είναι. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ στη θέση μου”.

Η ανακοίνωση της Μέγκαν Μάρκλ μετά την απόφαση Archewell via AP


Εκπρόσωπος των Associated Newspapers ανέφερε πως είναι απογοητευμένος από την απόφαση και εξετάζει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Εφετείο δέχθηκε το επιχείρημα της Μέγκαν ότι η επιστολή προς τον Τόμας Μαρκλ τον Αύγουστο του 2018 – τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι – ήταν “βαθιά προσωπική”. Στην απόφασή τους, οι τρεις δικαστές ανέφεραν ότι το περιεχόμενο της επιστολής ήταν “προσωπικό, ιδιωτικό και δεν αποτελούσε θέμα έννομου δημόσιου συμφέροντος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα