Μέι κατά Τραμπ: Οι εικασίες δεν βοηθούν στην έρευνα

U.S. President Donald Trump meets with British Prime Minister Theresa May at the G20 Summit, Saturday, July 8, 2017, in Hamburg, Germany. (AP Photo/Evan Vucci)
U.S. President Donald Trump meets with British Prime Minister Theresa May at the G20 Summit, Saturday, July 8, 2017, in Hamburg, Germany. (AP Photo/Evan Vucci) AP

«Οι εικασίες δεν βοηθούν την έρευνα». Αυτή ήταν η άμεση απάντηση της Τερέζα Μέι στον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter πως οι δράστες της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου ήταν γνωστοί στην αστυνομία

Απαντώντας σε ερώτηση για το μήνυμα Τραμπ ότι οι βομβιστές ήταν «στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ», η πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν κατηγορηματική: «Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα τηλεφωνήσει άμεσα στη Βρετανή πρωθυπουργό.

Η Τερέζα Μέρι δήλωσε επίσης πως η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει το πρωί στο Twitter: «Άλλη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες και βρίσκονταν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ. Πρέπει να είμαστε υπέρ της δράσης!»

Στη συνέχεια πρόσθεσε σ' ένα δεύτερο μήνυμα στον ίδιο ιστότοπο: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αποτυχημένους τρομοκράτες με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το κύριο εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα!».

Ωστόσο οι βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τίποτε για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε εξοργιστεί όταν διαρροές στον αμερικανικό Τύπο, που αποδίδονταν σε επίσημες πηγές, είχαν αποκαλύψει πληροφορίες για τη φονική επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε στοιχίσει φέτος τον Μάιο τη ζωή σε 22 ανθρώπους σε μια συναυλία.

Ένας πρώην αξιωματούχος του γραφείου της Μέι, ο Νικ Τίμοθι, αντέδρασε σήμερα πολύ γρήγορα στα μηνύματα του Τραμπ.

«Αλήθεια ή όχι --και είμαι σίγουρος πως δεν ξέρει-- αυτό είναι αληθινά άστοχο από την πλευρά του ηγέτη της συμμάχου και εταίρου μας στον τομέα των πληροφοριών», έγραψε στο Twitter.

Μετά την έκκλησή του για περισσότερη δράση, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τα μηνύματά του στο Twitter υποστηρίζοντας πως πρέπει να επεκταθεί το επίμαχο αντιμεταναστευτικό διάταγμά του.

«Η απαγόρευση των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι πολύ πιο ευρεία, πιο σκληρή και πιο συγκεκριμένη -- όμως ανοήτως αυτό δεν θα ήταν πολιτικά ορθό!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μ' ένα τέταρτο μήνυμα στο οποίο αναφέρεται στη μάχη εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτούς τους εννέα τελευταίους μήνες κάναμε περισσότερη πρόοδο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους απ' ό,τι έκανε η κυβέρνηση Ομπάμα επί οκτώ χρόνια. Πρέπει να είμαστε υπέρ της δράσης και κακοί!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

SHARE:

24Media Network