Μεντβεντσούκ: Ζητά σε βίντεο την ανταλλαγή του με στρατιώτες και αμάχους της Μαριούπολης

Μεντβεντσούκ: Ζητά σε βίντεο την ανταλλαγή του με στρατιώτες και αμάχους της Μαριούπολης
Μια φωτογραφία του Βίκτορ Μεντβεντσούκ με χειροπέδες έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ύστερα από μια "επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων" για τη σύλληψή του. facebook @Володимир Зеленський

Δύο Βρετανοί στρατιώτες που κρατούνται από τις ρωσικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση και ζήτησαν να τους ανταλλάξουν με τον φιλορώσο πολιτικό Μεντβεντσούκ. Η απάντηση του Κιέβου.

Δύο Βρετανοί μαχητές που συνελήφθησαν στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στη ρωσική κρατική τηλεόραση σήμερα και ζήτησαν να τους ανταλλάξουν με φιλορώσο πολιτικό που κρατείται από τις ουκρανικές αρχές.

Δεν ήταν σαφές πόσο ελεύθερα μπορούσαν να εκφραστούν οι δύο άνδρες, Σον Πίνερ και Άιντεν Άσλιν. Και οι δύο μίλησαν ύστερα από υπόδειξη ενός άγνωστου άνδρα.

Οι δύο Βρετανοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από την Ουκρανία του φιλορώσου πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ.

Το Κίεβο απαντά με βίντεο του Μεντβεντσούκ

Από την μεριά τους οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) δημοσιοποίησαν σήμερα ένα βίντεο του Ουκρανού βουλευτή και επιχειρηματία Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ενός προσώπου από το στενό περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν που συνελήφθη πρόσφατα, ο οποίος ζητά να τον ανταλλάξουν με στρατιώτες και αμάχους από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

«Θέλω να απευθυνθώ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το αίτημα να με ανταλλάξουν από την ουκρανική πλευρά με τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και των κατοίκων της», δήλωσε ο Μεντβεντσούκ σε αυτό το σύντομο βίντεο που δεν φέρει ημερομηνία, στο οποίο είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα και κάθεται σε ένα τραπέζι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα