Μέρκελ-Μακρόν: Δηλώνουν πρόθυμοι να συναντηθούν με Πούτιν - Ερντογάν

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μίλησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ  κατά τη διάρκεια συνάντησης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μίλησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνάντησης στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες AP

Την πρόθεσή τους εξέφρασαν, Μέρκελ και Μακρόν να συναντηθούν με τον πρόεδρο Τουρκίας και Ρωσίας, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση για την κατάσταση στη Συρία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνουν πρόθυμοι να συναντηθούν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας προκειμένου να βρεθεί μια "πολιτική λύση" στη Συρία.

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες τηλεφώνησαν σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσουν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και να προτρέψουν να σταματήσει η σύρραξη στην περιοχή αυτήν, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Μακρόν μίλησαν μαζί στον Πούτιν ενώ βρίσκονταν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

"Και οι δύο ξεκαθάρισαν πόσο ανησυχούν από την καταστροφική κατάσταση για τον λαό του Ιντλίμπ. Και οι δύο ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των μαχών" και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες είπαν στον Πούτιν ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί του και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν μια πολιτική λύση στο συριακό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, Μακρόν, Συρία, Πούτιν, Ερντογάν
SHARE: