Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αυστρία

Μετάλλαξη Όμικρον: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αυστρία
Lockdown στην Αυστρία ZUMAPRESS.com

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον και στην Αυστρία. Πρόκειται για άτομο που είχε ταξιδέψει στη Ν. Αφρική.

Η παραλλαγή του κορονοϊού Όμικρον εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία, στην περιοχή του Τιρόλου, σε πρόσωπο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Νότια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

“Έχουμε τώρα τα αποτελέσματα που μας χρειάζονται ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε” πως το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε προχθές Σάββατο είναι “σίγουρα” η παραλλαγή αυτή B.1.1.529, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων APA το υπουργείο Υγείας.

Οι περιφερειακές αρχές υγείας του Τιρόλου είχαν πει προχθές ότι υποψιάζονται ότι υπάρχει ένα περιστατικό μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον σε ένα πρόσωπο χωρίς συμπτώματα.

Την Παρασκευή, η Αυστρία έκλεισε τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας περιοχής της αφρικανικής ηπείρου λόγω του εντοπισμού στη Νότια Αφρική της παραλλαγής Όμικρον, που παρουσιάζει έναν “πολύ αυξημένο κίνδυνο” σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αν και “κανένας θάνατος” δεν έχει αποδοθεί σε αυτήν προς το παρόν.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες προκειμένου να προσδιοριστούν οι αλλαγές που προκαλεί η Όμικρον σε όρους μεταδοτικότητας και σοβαρότητας της ασθένειας, καθώς και οι συνέπειές της σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, τα διαγνωστικά τεστ και τις θεραπείες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version