Μέτωπο Μέρκελ- Σουλτς απέναντι στην ακροδεξιά της AfD

H Καγκελάριος Μέρκελ
H Καγκελάριος Μέρκελ AP

"Εβραίοι και Μουσουλμάνοι,Χριστιανοί και άθεοι ανήκουν με ίσους ορους στη κοινωνία μας,στα κόμματα μας,στα σχολεία μας" δήλωσε η καγκελάριος. Σε αντίσταση ενάντια στην ακροδεξιά κάλεσε ο Σουλτς, που καταχειροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καταδίκασε τις ξενοφοβικές επιθέσεις και τη χρησιμοποίηση ναζιστικών συνθημάτων σε μια ρωμαλέα ομιλία που εκφώνησε σήμερα στο κοινοβούλιο μετά την πραγματοποίηση των πιο βίαιων ακροδεξιών διαδηλώσεων εδώ και δεκαετίες που έφεραν στο φως τις βαθιές διαιρέσεις που υπάρχουν στη χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος να καταδιώκονται άνθρωποι, να χρησιμοποιείται βία και ναζιστικά συνθήματα, να επιδεικνύεται εχθρότητα απέναντι στους ανθρώπους που μοιάζουν διαφορετικοί, που έχουν ένα εβραϊκό εστιατόριο, για επιθέσεις σε αστυνομικούς», δήλωσε η Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή.

ADVERTISING

«Δεν θα επιτρέψουμε ολόκληρες ομάδες στην κοινωνία μας να αποκλείονται μέσα στη σιωπή», είπε, και πρόσθεσε πως οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί και οι άθεοι είναι όλοι μέλη της γερμανικής κοινωνίας και πως υπέρτατη αρχή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Μέρκελ απαντούσε σε μια οργίλη ομιλία του επικεφαλής της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) ο οποίος είπε πως κινδυνεύει η «οικιακή ειρήνη» της χώρας.

«Όσο αηδιαστικοί κι αν είναι οι χιτλερικοί χαιρετισμοί, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως το πραγματικά σοβαρό γεγονός στο Κέμνιτς ήταν η αιματηρή πράξη που διαπράχθηκε από δύο αιτούντες άσυλο», είπε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

Κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις για τις διαδηλώσεις και υποστήριξε τον Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BfV, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τα πυρά της κριτικής επειδή αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει συμμορίες να καταδιώκουν μετανάστες.

«Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε καταδίωξη ανθρώπων στο Κέμνιτς… Οι πολίτες που διαδήλωσαν ποινικοποιήθηκαν», είπε ο Γκάουλαντ. «Κυρία Καγκελάριε, δεν έχετε τίποτε άλλο να προσφέρετε στον λαό αυτής της χώρας από πείσμα, δογματισμό και προσβολές. Είστε ταμπουρωμένη στην καγκελαρία, μακριά από την πραγματικότητα.»

Στον κ.Γκάουλαντ απάντησε σε αυστηρό τόνο και ο πρώην πρόεδρος της SPD Μάρτιν Σουλτ. Κατηγορησε το AfD για φασιστική ρητορική και κάλεσε τους δημοκράτες σε αντίσταση ενάντια στη ακροδεξιά, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές όλων των κομμάτων που σηκώθηκαν όρθιοι.

Μέρκελ: Να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν αλληλεγγύη προκειμένου να διασφαλίσουν πως η υπηρεσία των συνόρων, Frontex, θα έχει αρκετές εξουσίες ώστε να είναι αποτελεσματική και να βοηθήσει να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το θέμα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης σημαίνει πως πρέπει να ενισχύσουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων... αυτό σημαίνει επίσης πως οι χώρες με εξωτερικά σύνορα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις εθνικές ευθύνες τους», δήλωσε σήμερα η Γερμανία Καγκελάριος στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Αυτό απαιτεί έναν βαθμό αλληλεγγύης, πρόκειται για ανθρώπους που έρχονται σε εμάς ή για το καθήκον μας να κάνουμε δυνατή τη νόμιμη μετανάστευση ώστε να βοηθήσουμε χώρες που έχουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μετανάστες, Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξυπνούν μαύρες μνήμες στη Γερμανία: 6.000 νεοναζί κατά προσφύγων

Γερμανία: 50.000 άνθρωποι σε συναυλία - διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς

Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που χαιρετούσαν ναζιστικά

Γερμανία: Φόβοι για "νέο Κέμνιτς" μετά τη σύλληψη Αφγανών για τη δολοφονία 22χρονου Γερμανού

SHARE:

24Media Network