Μεξικό: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης

Μεξικό: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης
Εμβόλιο της AstraZeneca Shutterstock

Ο αρμόδιος εποπτικός φορέας στο Μεξικό ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του κορονοϊού το οποίο ανέπτυξαν η εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή για την προστασία από τους υγειονομικούς κινδύνους (COFEPRIS), ο αρμόδιος εποπτικός φορέας στο Μεξικό, ενέκρινε χθες Δευτέρα (04/1) την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού το οποίο ανέπτυξαν η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έκαναν γνωστό ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ και ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Η επιτροπή «έδωσε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της AstraZeneca εναντίον του SARS-CoV-2», ανέφερε μέσω Twitter ο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί η χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αξιοποίηση του εμβολίου αυτού έχει ήδη εγκριθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή και την Ινδία.

Για «πολύ καλή είδηση» έκανε λόγο από την πλευρά του ο επικεφαλής της μεξικανικής Εμπράρδ, επίσης μέσω Twitter, τονίζοντας πως μετά την εξέλιξη αυτή, «η παραγωγή του θα αρχίσει σύντομα στο Μεξικό».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα