Μεξικό – Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 860.000 κρούσματα

Μεξικό – Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 860.000 κρούσματα
Γιατροί στο Μεξικό AP

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει έως σήμερα τους 86.893 νεκρούς επί συνόλου 860.714 κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τρίτη (20/10) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 5.788 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 555 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 86.893 νεκρούς επί συνόλου 860.714 μολύνσεων.

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ τόνισε χθες σε δημοσιογράφους ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν ξανά τις τελευταίες ημέρες, με την πτωτική τάση που είχε καταγραφόταν από τα τέλη του Ιουλίου να αντιστρέφεται. Είπε πως αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα κρούσματα εντοπίζονται ταχύτερα, στο ότι αυξάνονται—ή και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, «έχουμε πρώιμες ενδείξεις» νέας «ανοδικής τάσης» της καμπύλης της πανδημίας, τόνισε ο υφυπουργός, προτρέποντας τους συμπολίτες του να αποφύγουν να συμμετάσχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις το διήμερο από την 1η ως τη 2η Νοεμβρίου, όταν παραδοσιακά εορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών, σύμφυρμα καθολικών και προϊσπανικών παραδόσεων.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στα νεκροταφεία να παραμείνουν κλειστά το διήμερο αυτό, προκαλώντας αγανάκτηση σε πιστούς.

Ο λόγος είναι πως από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας, τα νεκροταφεία έχουν «μετατραπεί σε περιοχές υψηλού κινδύνου για την εξάπλωση» του κορονοϊού, εξήγησε ο Λόπες-Γκατέλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιοι δήμοι, όπως η αγροτική κοινότητα Κουατσομούλκο, στην πολιτεία Τλατσκάλα, αποφάσισαν όμως να μην κλείσουν τα νεκροταφεία, καθώς το μέτρο εξόργισε πολλούς κατοίκους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, άλλες ημερομηνίες «υψηλού κινδύνου» είναι η γιορτή της Παρθένου της Γουαδελούπης (12η Δεκεμβρίου), όταν 3 εκατομμύρια και πλέον πιστοί πάνε στη Βασιλική της πρωτεύουσας για τιμήσουν την προστάτιδα της χώρας, όπως και τα Χριστούγεννα. Οι δημόσιες συναθροίσεις και η επιδείνωση του καιρού ενδέχεται να προκαλέσουν νέα αναζωπύρωση, επέμεινε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα