Κορονοϊός - Μεξικό: Νέο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων με 4.442 κρούσματα σε 24 ώρες

Πολίτες με μάσκα στο Μεξικό
Πολίτες με μάσκα στο Μεξικό AP

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκε στους 12.545 νεκρούς επί συνόλου 105.680 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 816 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.442 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, νέο θλιβερό ρεκόρ μολύνσεων, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να αυξάνεται στους 12.545 νεκρούς επί συνόλου 105.680 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το ρεκόρ νέων κρουσμάτων έσπασε αυτό που καταγραφόταν μόλις την προηγουμένη (3.912), ημέρα που οι θάνατοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους χίλιους και ο απολογισμός ήταν — επίσης για πρώτη φορά μέχρι εδώ — υψηλότερος από αυτόν των ΗΠΑ.

ADVERTISING

Ο απολογισμός στο Μεξικό είναι ο δεύτερος βαρύτερος στη Λατινική Αμερική, πίσω μόνο από αυτόν της Βραζιλίας.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, αρμόδιος για τη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα υπάρχει κίνδυνος να φθάσει τους 30.000.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεξικό, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network