Μεξικό: Συνελήφθη βαρόνος ναρκωτικών

Μεξικό: Συνελήφθη βαρόνος ναρκωτικών

Ο Καρίλο Φουέντες γνωστός με το προσωνύμιο "The Viceroy," συνελήφθη από τις αρχές του Μεξικού. Με πόσα χρήματα τον είχαν επικηρύξει οι ΗΠΑ είχαν

Ο Βιθέντε Καρίλο Φουέντες αρχηγός του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών στο Χουαρές και ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στο Μεξικό συνελήφθη από την αστυνομία ανακοίνωσε η μεξικανική Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας. «Επιβεβαιώνουμε τη σύλληψη του Βιθέντε Καρίλο Φουέντες από την ομοσπονδιακή αστυνομία στο Τορεόν της πολιτείας Κοαχουίλα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας.

Η σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών είναι μια σημαντική επιτυχία για την κυβέρνηση του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο καθώς η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση της εξαφάνισης των 43 φοιτητών στο νότιο Μεξικό οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση από τοπικούς αστυνομικούς και εγκληματίες ενός μικρού περιφερειακού καρτέλ.

Ο Βιθέντε Καρίλο Φουέντες ήταν ένας από τους βασικούς «παίκτες» στο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ που έχει κοστίσει τη ζωή σε 80.000 ανθρώπους από το 2006 όταν ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών από τον πρώην πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν.

Το καρτέλ Χουάρες ελέγχει μία από τις κύριες οδούς διακίνησης ναρκωτικών ανάμεσα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διακίνηση ναρκωτικών από αυτές τις περιοχές αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network