Μια ωραία ατμόσφαιρα στην G7: Χλεύασαν τον γυμνόστηθο Πούτιν πάνω στο άλογο – “Μήπως να γδυθούμε;”

Μια ωραία ατμόσφαιρα στην G7: Χλεύασαν τον γυμνόστηθο Πούτιν πάνω στο άλογο – “Μήπως να γδυθούμε;”
Σύνοδος Κορυφής AP

Με αστειάκια για τον Ρώσο πρόεδρο ξεκίνησε η διάσκεψη της G7 στη Γερμανία. Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε την αρχή, ακολούθησαν Τριντό και φον ντερ Λάιεν.

Αντικείμενο χλευασμού αλλά και ευκαιρία για να ξεκινήσει με ζεστό και εύθυμο τρόπο η διάσκεψη της G7 έγινε η… γνωστή φωτογραφία του Βλαντίμιρ Πούτιν από το μακρινό 2009 που τον έδειχνε να ιππεύει γυμνόστηθος.

Η σύνοδος των ηγετών ξεκίνησε με αστειάκια για τον Ρώσο πρόεδρο, χλευάζοντας τη φωτογραφία του πάνω στο άλογο και δη τη στιλιστική επιλογή του.

Η φωτογραφία με τον γυμνόστηθο Πούτιν να ιππεύει το 2009 Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, file

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, με το που κάθισε στη θέση του, χαμογελώντας, έθεσε το εξής δίλημμα, δίνοντας και τον… ρυθμό στον χορό των σχολίων που ακολούθησαν: “Τα σακάκια τα κρατάμε; Ή τα βγάζουμε; Μπορούμε να γδυθούμε;“.

Αμέσως οι υπόλοιποι ηγέτες –από Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση- έπιασαν το νόημα, ενώ κάποιοι εξ αυτών έδωσαν και συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, πρότεινε να περιμένουν την επίσημη φωτογραφία προτού γδυθούν, ενώ ο Τζόνσον πρόσθεσε πως “πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν”.

“Ιππασία με γυμνό στήθος”, αποκρίθηκε ο Τριντό, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να παίρνει τη σκυτάλη συμφωνώντας: “Ω ναι”, είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε “Η ιππασία είναι η καλύτερη!”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα