Μύκονος: Πώς σχολίασε ο ξένος Τύπος το νέο lockdown στο νησί των Ανέμων

Μύκονος: Πώς σχολίασε ο ξένος Τύπος το νέο lockdown στο νησί των Ανέμων
Μύκονος 2021 Thanassis Stavrakis/AP Photo

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ ανέδειξαν τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή στο νησί της Μυκόνου με την απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής και στάθηκαν κυρίως σ' αυτά της μουσικής και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Μύκονο φαίνεται πως δεν άφησε άλλη επιλογή και έτσι από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου τίθενται σε εφαρμογή νέα ειδικά μέτρα για το νησί των Ανέμων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα έκτακτα μέτρα αφορούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 01:00 τα ξημερώματα έως τις 06:00, αλλά και την απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Φυσικά, η συγκεκριμένη είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε καλοκαίρι στο νησί των Ανέμων και τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία φιλοξένησαν την είδηση στις διαδικτυακές σελίδες τους.

Σε δημοσίευμά του ο Guardian ανέφερε πως η Ελλάδα επανεξετάζει το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού και επαναφέρει αυστηρά μέτρα για το νησί της Μυκόνου, ενώ το πρακτορείο Reuters σχολίασε μεταξύ άλλων πως “στο γνωστό ως νησί των πάρτι και των πλουσίων, που προσελκύει κάθε καλοκαίρι περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ανάμεσά τους αστέρες του Hollywood, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές, εφαρμόζονται νέα μέτρα, όπως η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00, για λόγους υγείας. Τα μέτρα αυτά θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουλίου”.

Ο Guardian για τα νέα μέτρα στη Μύκονο

Το Reuters για τα νέα μέτρα στη Μύκονο

Από την άλλη η ιταλική L’ Unione Sarda, σχολιάζει τα νέα ειδικά μέτρα που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή στο νησί των Ανέμων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.700 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πριν τρεις μόλις εβδομάδες τα κρούσματα ήταν λιγότερα από 400. Έτσι, οι αρχές, προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, προχώρησαν σε νέους περιορισμούς στο νησί της Μυκόνου, που αποτελεί έναν διάσημο τουριστικό και προορισμό διασκέδαση”.

Η L' Unione Sarda για τα νέα μέτρα στη Μύκονο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα