Μηνύματα στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών από Γερμανία και Βρετανία

Συνάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στα Σκόπια
Συνάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στα Σκόπια AP

Να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα κάλεσε τους πολίτες της πΓΔΜ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια. Στην πρωτεύουσα της γείτονας χώρας και ο υπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο βρετανικό Foreign Office.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στα Σκόπια με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη στιγμή για μία επίσκεψη εδώ (στα Σκόπια). Μετά θα πάω και στην Ελλάδα. Εσείς και η ελληνική κυβέρνηση κάνατε ένα ιστορικό βήμα μετά από 25 χρόνια και τώρα προβάλλει μπροστά σας η ιστορική ευκαιρία για την επίλυση αυτής της διαφοράς, άπαξ δια παντός. Προτρέπω τους πολίτες αυτής της χώρας να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα» ανέφερε ο Χάικο Μάας.

ADVERTISING

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επισκέπτεται την Τρίτη τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τα Τίρανα και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψή στην Αθήνα, την Πέμπτη.

Τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε και ο υπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο βρετανικό Foreign Office, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Δημοψήφισμα στα Σκόπια
SHARE:

24Media Network