Μισέλ σε Αλ Σίσι: Μοναδικός τρόπος για τη Λιβύη η πολιτική διαδικασία

Ο Σαρλ Μισέλ και ο Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά την συνάντησή τους στο Κάιρο
Ο Σαρλ Μισέλ και ο Αμντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά την συνάντησή τους στο Κάιρο ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ/TWITTER

Συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Κάιρο για το θέμα της Λιβύης.

Υπέρ της πολιτικής λύσης για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά την συνάντησή του την Κυριακή με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο κ. Μισέλ, προερχόμενος από την Τουρκία όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Κάιρο από την εκλογή του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κρίση στη Λιβύη ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης των κ.κ. Μισέλ και Αλ Σίσι. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε πως η πολιτική διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος προς τα εμπρός και πως οι Λίβυοι πρέπει να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Και οι δύο εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διαδικασία του Βερολίνου και στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ που είναι κεντρικής σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική λύση. Για το Ιράν, ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και επανέλαβε την έκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στη φιλοξενία προσφύγων στη χώρα, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος, Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λιβύη
SHARE:

24Media Network