Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Για το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ψηφίζει το γερμανικό κοινοβούλιο. Τι δείχνει δημοσκόπηση για τις διαθέσεις των Γερμανών απέναντί μας

Μοιρασμένη εμφανίζεται η γερμανική κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά το πώς θα πρέπει να ψηφίσει σήμερα το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτο καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει την πρόταση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 46%.

Στην ίδια έρευνα, το 85% πιστεύει ότι, παρά το νέο πακέτο βοήθειας, η Ελλάδα θα παραμείνει μακροπρόθεσμα εξαρτημένη από την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 11% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα προχωρήσει προς τα εμπρός.

Σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) κερδίζουν μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση (2.7.2015) και φθάνουν στο 41%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 24%, όπως και η Αριστερά (Die Linke), η οποία περιορίζεται στο 9%, με τους Πράσινους να παραμένουν σταθεροί στο 11%, τους Φιλελεύθερους (FDP) να φθάνουν, κερδίζοντας μία μονάδα, στο 6% και τους ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), με νέα ηγεσία, να σημειώνουν απώλειες μίας μονάδας και να βρίσκονται στο 4%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network