Μπάιντεν: Αποκαθιστά την απόλυτη προστασία των ομοφυλόφιλων και των τρανς

Μπάιντεν: Αποκαθιστά την απόλυτη προστασία των ομοφυλόφιλων και των τρανς
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν AP Photo/Andrew Harnik

Ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με τις αποφάσεις του. Τώρα ακύρωσε την πολιτική διακρίσεων του Ντόναλντ Τραμπ για τους ομοφυλόφιλους και τους τρανς.

Σε μία ακόμα προοδευτική αλλά και συνάμα ουσιαστική κίνηση προχωρά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Οπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι ΗΠΑ στο εξής θα προστατεύουν απόλυτα τους ομολοφυλόφιλους και τους τρανς και στην υγειονομική περίθαλψη ακυρώνοντας στην πράξη πολιτικές διαχωρισμού και περιορισμών που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ.

Ουσιαστικά ο Τζο Μπάιντεν με την απόφασή του επιστρέφει τις ΗΠΑ σε ότι ίσχυε επί κυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα η οποία, μεταξύ άλλων, είχε προβλέψει ότι οι διακρίσεις λόγω φύλου στην υγειονομική περίθαλψη απαγορεύονται.

Στη δική του τετραετία ο Τραμπ είχε αποκλείσει τους τρανσέξουαλ από την ομπρέλα προστασίας του νόμου προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις όσο εντός όσο και εκτός των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν “πάτησε” επίσης πάνω σε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ η οποία καθόρισε ότι οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την εργασία προστατεύουν και τους τρανσέξουαλ και τους ομοφυλόφιλους από διακρίσεις. Αρα το ίδιο θα πρέπει να γίνεται στην υγεία.

Ηταν μία ακόμη προεκλογική δέσμευση του νυν προέδρου που γίνεται πράξη αλλά και μία κίνηση την οποία πιστώνεται μετά το γενναίο πρόγραμμα για την ενίσχυση της αμερικανικής οικογένειας αλλά και την απόφασή του να στηρίξει την προσπάθεια για άρση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα