Ο Μπάιντεν στέλνει νέο πακέτο όπλων στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Ο Μπάιντεν στέλνει νέο πακέτο όπλων στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει
Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Alexei Alexandrov/AP Photo

Νέα οπλικά συστήματα στέλνουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο, όπως ανακοίνωση ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό για την υπεράσπισή τους”, τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωση που ανακοίνωνε το νέο πακέτο όπλων.

Ιντερπόλ: Φόβος για την κατάληξη των όπλων

Ένας μεγάλος αριθμός των όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία θα καταλήξουν σε χέρια εγκληματιών στην Ευρώπη και πέραν αυτής, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Ιντερπόλ, κάνοντας έκκληση στις χώρες να παρακολουθούν την πορεία τους.

«Η μεγάλη διαθεσιμότητα όπλων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης θα προκαλέσει την εξάπλωση των παράνομων όπλων μετά τον πόλεμο», είπε ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ μιλώντας στην Ένωση αγγλοαμερικανικού τύπου στο Παρίσι.

«Οι εγκληματίες ήδη, αυτή τη στιγμή, επικεντρώνονται σ’ αυτό», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι «ένας πιθανός προορισμός» των όπλων επειδή οι τιμές τους στη μαύρη αγορά είναι πολύ πιο υψηλές στην Ευρώπη και ιδίως στις σκανδιναβικές χώρες.

Οι Δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου έχουν στείλει τόνους στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία η οποία προσπαθεί εδώ και τρεις μήνες να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις. Οι Ρώσοι ελέγχουν ήδη μεγάλα τμήματα του ουκρανικού εδάφους στα νότια και τα ανατολικά.

Λόγω του πολέμου παρατηρούνται κλοπές λιπασμάτων, σε μεγάλη κλίμακα, ενώ κυκλοφορούν και περισσότερα παραποιημένα αγροχημικά προϊόντα, επειδή έχουν αυξηθεί οι τιμές τους. Για τον ίδιο λόγο παρατηρείται επίσης αύξηση στις κλοπές καυσίμων στην Ευρώπη, είπε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα