Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ

Σε 57 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των θυμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιρακινό υπουργείο Υγείας.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περισσότερες από 10 βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε συνοικίες της Βαγδάτης, καθώς η πολιτική κρίση, λόγω της αντιπαράθεσης σιιτών και σουνιτών, επιδεινώνεται στη χώρα αυτή.

Σύμφωνα με τον Ζιάντ Ταρέκ, εκπρόσωπο του ιρακινού υπουργείου Υγείας, κατά τις επιθέσεις αυτές τραυματίσθηκαν 176 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στις συνοικίες Μπαμπ αλ-Μουάταμ, Καράντα και Αλάουι στο κέντρο της Βαγδάτης, στις βόρειες συνοικίες Ανταμίγια, Σουάλα και Σάαμπ, καθώς επίσης στις συνοικίες Τζαντρίγια της ανατολικής Βαγδάτης και αλ-Αμίλ στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια βίας στην κρίση αυτή που απειλεί την εύθραυστη πολιτική εκεχειρία και τα οποία προκαλούν φόβους για επιστροφή της θρησκευτικής βίας, με τη συμπλήρωση ενός έτους της κυβέρνησης στην εξουσία και λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του σουνίτη αντιπροέδρου της χώρας Τάρεκ αλ-Χασέμι. Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι ζήτησε χθες από τις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου έχει καταφύγει ο αλ-Χασέμι, να τον παραδώσουν στη δικαιοσύνη.

SHARE:

24Media Network