Μπόργιανς κατά Σόιμπλε για την "προστασία της ανθρώπινης ζωής"

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε AP

Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς επέκρινε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς επέκρινε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδιακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως «δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Με αυτή την δήλωση ο Σόιμπλε «έδωσε την εντύπωση σε ορισμένους ότι είναι καλός ο περιορισμός των μέτρων (προστασίας από τον κορονοϊό). Αυτό είναι επικίνδυνο. Εάν χαλαρώσουν οι περιορισμοί πρόωρα εξαιτίας μιας λανθασμένης στάθμισης μεταξύ χρήματος και ζωής, στο τέλος θα χάσουμε και τα δύο», προειδοποίησε ο Βάλτερ-Mπόργιανς. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε φάρμακο ούτε εμβόλιο κατά της Covid-19.

Γι' αυτό και πρέπει να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες λοιμώξεις έως ότου αναπτυχθούν αποτελεσματικά φάρμακα. Αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το να αποδέχεσαι ως αναπόφευκτο τον κίνδυνο του θανάτου, στον οποίο όλοι υπόκεινται. Πρόκειται για το μέγεθος της απειλής της ζωής από τον κορονοϊό και την ευδιάκριτη πιθανότητα να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Σόιμπλε, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: