Μπόρις Τζόνσον: Νέα φωτογραφία τον δείχνει σε πάρτι εν μέσω lockdown

Μπόρις Τζόνσον: Νέα φωτογραφία τον δείχνει σε πάρτι εν μέσω lockdown
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Η βρετανική αστυνομία επανεξετάζει την απόφασή της να μη διεξάγει έρευνα για το πάρτι του Μπόρις Τζόνσον μετά τη δημοσίευση νέας φωτογραφίας που "καίει" τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε σήμερα ότι επανεξετάζει την απόφαση να μην διεξάγει έρευνα για μια συγκέντρωση που διεξήχθη στο γραφείο του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του lockdown κατά της Covid-19, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας μια νέα φωτογραφία από το πάρτι.

Όπως ενημέρωσε στη συνέχεια, θα αρχίσει τις επαφές με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι στο γραφείο και την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνάς της.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα στείλει επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερους από 50 ανθρώπους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για ένα επίσημο νομικό έγγραφο και θα πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια.

«Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους σε διάστημα επτά ημερών», λέει η αστυνομία.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή γίνεται μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο».

Η αστυνομία ερευνά ήδη 12 συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον, αφότου μια εσωτερική έρευνα κατέδειξε ότι το προσωπικό του απολάμβανε πάρτι με αλκοόλ στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τον Βρετανό ηγέτη να παρίσταται και ο ίδιος σε ορισμένα από αυτά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και δεσμεύτηκε να αλλάξει την όλη κουλτούρα. Ενώ εξέταζε τις καταγγελίες, η αστυνομία απέρριψε τέσσερις συγκεντρώσεις, μεταξύ αυτών μία με ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ στις 15 Δεκεμβρίου.

Εντούτοις, η εφημερίδα Mirror δημοσίευσε σήμερα μια νέα φωτογραφία της εκδήλωσης, όπου διακρίνεται ο Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε δύο μέλη του προσωπικού, ο ένας εκ των οποίων έχει περάσει γύρω από τον λαιμό του μια γιρλάντα, δίπλα σε ένα ανοικτό μπουκάλι σαμπάνιας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είπε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είχε προηγουμένως αξιολογήσει την εκδήλωση αυτή και είχε αποφασίσει ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για μια ποινική έρευνα.

«Η εκτίμηση αυτή επανεξετάζεται τώρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα