Μπόρις Τζόνσον: Πάνω από 100 οι καλεσμένοι στο πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ – Το mail που τον “καίει”

Μπόρις Τζόνσον: Πάνω από 100 οι καλεσμένοι στο πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ – Το mail που τον “καίει”
Μπόρις Τζόνσον (Steve Parsons/Pool via AP, File)

Τα νέα στοιχεία που "καίνε" τον Βρετανό πρωθυπουργό, για τη φερόμενη συμμετοχή του σε πάρτι στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown, παρουσία του Μπόρις Τζόνσον, έρχονται στη δημοσιότητα. Αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν, συνεχώς “βγαίνουν στο φως” αποδείξεις για το αντίθετο.

Μετά τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Guardian, τo νέο στοιχείο που “καίει” τον Τζόνσον είναι email του προσωπικού γραμματέα του Τζόνσον προς το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου, με το οποίο τους προσκαλούσε για” κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά” στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το εν λόγω email φέρεται να έλαβαν πάνω από 100 εργαζόμενοι, τη στιγμή που στη Βρετανία -και όχι μόνο- είχαν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ITV News που το έφερε στη δημοσιότητα, το email ανέφερε τα εξής: “Γεια σε όλους, μετά από μια απίστευτα πολυάσχολη περίοδο, θα ήταν ωραίο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον υπέροχο καιρό και να πιούμε μερικά ποτά κοινωνικά αποστασιοποιημένα στον Νο10 κήπο σήμερα το βράδυ. Ελάτε μαζί μας από τις 18:00 και φέρτε το δικό σας ποτό!”.

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ακολουθώντας την… πεπατημένη, αρνήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες, υπό το φως μιας έρευνας για πιθανές παραβιάσεις του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Από την πλευρά του, το Νο10 δεν αρνήθηκε ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της 20ης Μαΐου, η οποία φέρεται να διοργανώθηκε με φαγητό και κρασί σε τραπέζια.

Καταγγελίες για σωρεία συγκεντρώσεων εν μέσω lockdown

Οι παραπάνω εκδηλώσεις συνοδεύονται από αναφορές για τουλάχιστον πέντε ακόμη πιθανές συγκεντρώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ και στο Γουάιτχολ τον Δεκέμβριο του 2020, συμπεριλαμβανομένου ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι, αποχώρησης, κουίζ, Νο 11 flat party και ποτών στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει κληθεί να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ο Τζόνσον θα εξεταστεί σχετικά με τις υποτιθέμενες συγκεντρώσεις Νο 10 κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

“Πυρά” της αντιπολίτευσης

Απαντώντας για το email που διέρρευσε, η Άντζελα Ρέινερ, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, είπε: “Ο Μπόρις Τζόνσον έχει δείξει σταθερά ότι δεν σέβεται τους κανόνες που θέτει σε εφαρμογή για εμάς τους υπόλοιπους. Προσπαθεί να κάνει τους αξιωματούχους να πάρουν την ευθύνη για τα δικά του λάθη”.

“Την ώρα που γινόταν αυτό το πάρτι, βασικοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή (υγειονομικοί) δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο για να μας κρατήσουν όλους ασφαλείς, οι άνθρωποι υπέφεραν από μοναξιά και απώλειες σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το Εργατικό Κόμμα χαιρέτισε την έρευνα της Σου Γκρέι, αλλά χρειαζόμαστε επιβεβαίωση ότι αυτή η τελευταία αποκάλυψη, καθώς και οποιαδήποτε άλλα μέρη που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί από τις έρευνες στον Τύπο, θα καλυφθούν από την έρευνά της”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα