Νέα αποκάλυψη: Πάρτι με συμμετοχή Τζόνσον στη Downing Street εν μέσω lockdown

Νέα αποκάλυψη: Πάρτι με συμμετοχή Τζόνσον στη Downing Street εν μέσω lockdown
Διαδηλωτής με πλακάτ κατά του Μπόρις Τζόνσον για το "Partygate" AP Photo/Matt Dunham

Σε πάρτι στον αριθμό 10 της Downing Street φέρεται να συμμετείχε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τον Μάιο του 2020. Τι αποκαλύπτει κοινή έρευνα των Guardian και Independent.

Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να συμμετείχε μαζί με το προσωπικό του αριθμού 10 της Downing Street και συνεργάτες της κυβέρνησης σε πάρτι με ποτά και πίτσες κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown τον περασμένο Μάιο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρχε αυτή η κουλτούρα παραβίασης των κανόνων επί σειρά μηνών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός πέρασε περίπου 15 λεπτά με το προσωπικό στην υποτιθέμενη κοινωνική συγκέντρωση στις 15 Μαΐου 2020, λέγοντας σε έναν βοηθό μέσα στο κτίριο του αριθμού 10 ότι τους άξιζε ένα ποτό επειδή “απέκρουσαν” τον κορονοϊό, όπως προκύπτει από κοινή έρευνα των Guardian και Independent.

Πηγές ισχυρίστηκαν ότι περίπου 20 υπάλληλοι ήπιαν κρασί και οινοπνευματώδη ποτά και έφαγαν πίτσα μετά από συνέντευξη Τύπου εκείνη την ημέρα, ενώ κάποιοι από τα γραφεία του αριθμού 10 αλλά και άλλοι πήγαν στον κήπο. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, κάποιοι υπάλληλοι παρέμειναν να πίνουν μέχρι αργά το βράδυ.

Οι κανόνες εκείνη την εποχή επέτρεπαν μόνο σε δύο άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά να συναντιούνται έξω, σε απόσταση 2 μέτρων. Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, ο Ματ Χάνκοκ, τότε υπουργός Υγείας, είχε παροτρύνει τους ανθρώπους να “μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο” και τους ζήτησε να “τηρούν τους κανόνες, να προσέχουν την οικογένειά τους και να μην παίρνουν ρίσκα” κατά τη διάρκεια της περιόδου που είχε καλό καιρό.

Οι ισχυρισμοί αυτοί ακολουθούν μια σειρά από αναφορές σχετικά με παρόμοια γεγονότα που φέρεται να έγιναν στην Downing Street και αλλού κατά τη διάρκεια του lockdown τα περασμένα Χριστούγεννα, και υποδηλώνουν ότι οι κανόνες μπορεί να παραβιάστηκαν όχι σε μια περίπτωση, αλλά επί σειρά μηνών.

Η συγκέντρωση της 15ης Μαΐου, στην οποία ορισμένοι συνεργάτες της κυβέρνησης φέρεται να έπιναν μέχρι αργά το βράδυ, ακολούθησε μια συνέντευξη Τύπου για την Covid-19 στις 5μμ, της οποίας ηγήθηκε εκείνη την ημέρα ο Χάνκοκ.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Χάνκοκ εθεάθη επίσης στο πάρτι, η οποία περιγράφηκε ως “εορταστική”, δεδομένης της αρχικής χαλάρωσης ορισμένων περιορισμών και του καλού καιρού στο Λονδίνο εκείνη την ημέρα.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίστηκαν ότι τόσο ο Τζόνσον όσο και ο Χάνκοκ ήταν παρόντες για σύντομο χρονικό διάστημα όταν το προσωπικό και κυβερνητικοί συνεργάτες έπιναν, χωρίς να αφήνουν υπόνοιες ότι έμειναν κι αυτοί μέχρι αργά ή έπιναν.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα