Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μερική υποχώρηση των αυτονομιστικών δυνάμεων

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Μερική υποχώρηση των αυτονομιστικών δυνάμεων
Στρατιωτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ AP

Οι δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποσύρθηκαν από ορισμένα σημεία του μετώπου, σύμφωνα με την προεδρία της Δημοκρατίας του Καυκάσου.

Οι αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ αποσύρονται από «ορισμένους τομείς του μετώπου» για «στρατηγικούς» λόγους, ανακοίνωσε η προεδρία αυτής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Καυκάσου, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

«Για να μην υπάρξουν τυχόν εικασίες, θέλω να υπογραμμίσω ότι σε ορισμένους τομείς του μετώπου, για στρατηγικούς λόγους, ο στρατός απέσυρε τους στρατιώτες, για να αποφύγουμε άσκοπες απώλειες και να επιφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ζημία στον αντίπαλο», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του προέδρου, Βαχράμ Πογοσιάν.

Ο Πογοσιάν διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν «χειροπιαστές» επιτυχίες των αυτονομιστικών δυνάμεων και στα δύο μέτωπα, το βόρειο και το νότιο, λέγοντας ότι «πλησιάζει η ημέρα» που ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν «θα αρχίσει την υποχώρηση».

Μολονότι δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για το από πού φεύγουν και πόσο μεγάλη είναι η μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων, είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των συγκρούσεων, στις 27 Σεπτεμβρίου, που το Ναγκόρνο Καραμπάχ αφήνει να εννοηθεί ότι εγκατέλειψε θέσεις του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν είχε ανακοινώσει ότι οι αρμενικές δυνάμεις «εγκατέλειψαν τις θέσεις τους» στον τομέα του Χαντρούτ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα