Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πιο ήρεμη η κατάσταση αλλά παραμένει εύθραυστη η εκεχειρία

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πιο ήρεμη η κατάσταση αλλά παραμένει εύθραυστη η εκεχειρία
Εικόνα από το Στεπάνακερτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εν μέσω συγκρούσεων AP

Ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, ηγέτης του αυτονομιστικού θυλάκου ανέφερε πως η κατάσταση έχει ηρεμήσει από το πρωί της Κυριακής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, χωρίς αυτό ωστόσο να εγγυάται ότι δεν θα "σπάσει" εκ νέου η εκεχειρία.

Ο Αρμένιος επικεφαλής του αυτονομιστικού θυλάκου του Ναγκόρνο -Καραμπάχ δήλωσε την Κυριακή πως η κατάσταση είναι πιο ήρεμη από αυτή του Σαββάτου στο μέτωπο που φέρνει αντιμέτωπες τις δυνάμεις του με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν κατά τη δεύτερη ημέρα μιας εύθραυστης εκεχειρίας.

Χθες το διαπιστώσαμε όλοι, δεν υπήρχε κατάπαυση του πυρός. Φαίνεται πως από σήμερα το πρωί είναι πιο ήρεμα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, ο αυτονομιστής πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάνοντας πάντως λόγο για “μερικές ανταλλαγές πυροβολισμών και όλμων”.

Ο Αρουτιουνιάν κατηγόρησε τις αζερινές δυνάμεις ότι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν την πόλη Αντρούτ και δήλωσε πως η διαδικασία της ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ των δύο πλευρών θα έπρεπε να έχει αρχίσει σήμερα, αλλά είναι ασαφές το αν και το πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα