Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς – Διαψεύδουν οι Αζέροι

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς – Διαψεύδουν οι Αζέροι
Βομβαρδισμοί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ AP

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι Αζέροι διαψεύδουν ότι βομβάρδισαν τον θύλακα.

Τρεις κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης του Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τους βομβαρδισμούς των αζέρικων ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε η υπό αρμενικό έλεγχο Υπηρεσία Επειγόντων και Διάσωσης.

Το Αζερμπαϊτζάν διέψευσε τις πληροφορίες ότι βομβάρδισε το Στεπανακέρτ. Δύο ανεξάρτητοι παρατηρητές ωστόσο είπαν ότι οι μάχες φαίνεται να οδηγούνται βαθύτερα εντός του εδάφους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς οι Αζέροι εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των δύο μεγαλύτερων πόλεων του θύλακα.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, ενδεχομένως και πολλοί περισσότεροι, έχουν σκοτωθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Υπηρεσία Επειγόντων και Διάσωσης ανέφερε ότι τέθηκαν στο στόχαστρο κατοικίες και δημόσιες υποδομές στο Στεπανακέρτ. Τα τρία άτομα που σκοτώθηκαν βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτήν την πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές. Τρεις πηγές που εργάζονται στην πόλη έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Στεπανακέρτ (ή Χανκέντι, όπως αποκαλείται από τους Αζέρους) αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Βομβαρδίστηκε επίσης η πόλη Σουσί (ή Σούσα, όπως την αποκαλούν οι Αζέροι), που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιότερα και πολλά κτίρια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα πάντα με την Υπηρεσία Επειγόντων. Η Σούσα είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε «παραπληροφόρηση» τους ισχυρισμούς ότι βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές. Αντιθέτως, το Μπακού κατηγορεί τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν αζέρικες πόλεις, όπως τις Τερτέρ, Μπάρντα και Γκάντζα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα