Νάιτζελ Φάρατζ: Oι επιθέσεις στο Παρίσι και στην Κολονία δείχνουν γιατί η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ

Νάιτζελ Φάρατζ: Oι επιθέσεις στο Παρίσι και στην Κολονία δείχνουν γιατί η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ

Ο ευρωσκεπτικιστής Βρετανός πολιτικός παίρνει αφορμή από την προσφυγική κρίση, αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ώστε να υποστηρίξει το Brexit

Οι πολυαίμακτες επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δείχνουν γιατί η Βρετανία πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε χθες ένας από τους πιο παθιασμένους υποστηρικτές του λεγόμενου Brexit, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα.

Υπό ηχηρές επευφημίες, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), έκρινε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε εκδήλωση της εκστρατείας Grassroots Out ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Ευρώπη, το ότι δηλαδή υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να ελέγχει σε βάθος τα στοιχεία τους, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων των πολιτών των 28 κρατών-μελών της.

Το δημοψήφισμα ως το τέλος του 2017

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευθεί ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα πριν από το τέλος του 2017 ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν εάν θέλουν η χώρα να μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι· η ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να γίνει φέτος, ενδέχεται —σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις— να είναι αμφίρροπη.

«Πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να προσφέρεται βοήθεια στους ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη, αλλά είναι καιρός να προτάξουμε τα συμφέροντα των ανδρών και των γυναικών στη χώρα μας και των κοινοτήτων μας, και μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο ανακτώντας τον έλεγχο» από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε ο Φάρατζ.

Ο Φάρατζ, επί χρόνια ο βασικός εκφραστής του ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία, απέτυχε να καταλάβει έδρα στις βουλευτικές εκλογές του 2015, αναμένεται όμως να πρωταγωνιστήσει στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι δράστες στο Παρίσι είχαν εισέλθει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες

Χθες υπογράμμισε πως οι δύο από τους δράστες των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου είχαν παραστήσει τους πρόσφυγες για να μπουν στην ΕΕ. Ενώ οι άνθρωποι που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεων εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά στην Κολονία θα μπορούσαν σε μερικά χρόνια να αποκτήσουν ευρωπαϊκά διαβατήρια και να εισέλθουν στη Βρετανία, πρόσθεσε ο Φάρατζ.

Η γερμανική αστυνομία επέρριψε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές σε μετανάστες, κυρίως από τη βόρεια Αφρική.

Το πράγμα «είναι πλέον ακόμη πιο σοβαρό», τόνισε ο Φάρατζ μπροστά σε περίπου 2.000 ανθρώπους στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί από διάφορα κόμματα, στο Κέτεριν, στην κεντρική Αγγλία. «Ο καλύτερος τρόπος να ασφαλιστούμε έναντι μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων είναι να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των συνόρων μας».

Τεράστιο λάθος της ΕΕ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέπραξε ένα τεράστιο λάθος με την πολιτική των ανοικτών θυρών για όποιον θέλει να έλθει. Αυτό που είδαμε με 1.000 νεαρούς δημόσια να παρενοχλούν σεξουαλικά γυναίκες στον δρόμο ήταν πολύ μεγάλο σοκ», πρόσθεσε.

Μαζί με τον Φάρατζ στη σκηνή βρισκόταν επίσης ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ του Συντηρητικού κόμματος του Κάμερον, ο οποίος κάνει κι αυτός εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: