Ναβάλνι: Τον μετέφεραν σε άλλη φυλακή – Άγνωστο πού

Ναβάλνι: Τον μετέφεραν σε άλλη φυλακή – Άγνωστο πού
Ο Αλεξέι Ναβάλνι 2021 Alexander Zemlianichenko/AP

Τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων επικαλέστηκαν οι ρωσικές αρχές για να μην αποκαλύψουν πού βρίσκεται ο Αλ. Ναβάλνι.

Ο πολέμιος του Κρεμλίνου και ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από την φυλακή στην οποία βρισκόταν για λόγους καραντίνας τις τελευταίες εβδομάδες, σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης των δυόμιση ετών που του έχει επιβληθεί.

Ένας από τους δικηγόρους του Ναβάλνι επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται πλέον στις φυλακές του Καλτσούγκινο που βρίσκονται στην περιοχή του Βλαντίμιρ βορειοανατολικά της Μόσχας, προσθέτοντας ότι το προσωπικό της φυλακής δεν ανάφερε που τον έχουν μεταφέρει.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή στα όργανα επιβολής του νόμου, μετέδωσε ότι ο Ναβάλνι έχει μεταφερθεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-2. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες ως προς το πού βρίσκεται ο Ναβάλνι επικαλούμενος τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

«Δικηγόρος του Ναβάλνι, μόλις έμαθε ότι ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε από τις φυλακές Καλτσούγκινο στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-2 (που βρίσκεται στην πόλη Πακρόφ στην περιοχή Βλαντίμιρ) πήγε εκεί. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι στο σωφρονιστικό ίδρυμα, είναι ημιαργία, δεν βρίσκεται η διεύθυνση, και δεν μπορούν να απαντήσουν αν βρίσκεται ή όχι ο Ναβάλνι εκεί», δήλωσε η δικηγόρος του Όλγκα Μιχαήλοβα στο TASS.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΠΚ η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος πρέπει να ενημερώσει σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 10 ημερών από την στιγμή της άφιξης του κρατουμένου, έναν από τους συγγενείς του, τον οποίο θα υποδείξει ο ίδιος ο κρατούμενος για το πού βρίσκεται.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι χρησιμοποιούν το hashtag #WhereisNavalny, γράφοντας στο Twitter ότι η μεταγωγή του αυτή είχε σχεδιαστεί για να εμποδίσει τους δικηγόρους και την οικογένειά του να φτάσουν σε αυτόν.

Ο Βαντίμ Κόμπζεφ ένας από τους δικηγόρους του Ναβάλνι δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον Ναβάλνι στις φυλακές του Καλτσούγκινο χθες Πέμπτη και ότι ένας άλλος δικηγόρος προσπάθησε να τον δει σήμερα Παρασκευή αλλά του είπαν ότι δεν ήταν πλέον στη φυλακή.

«Η φυλακή είπε ότι δεν ήταν εκεί και αυτό είναι» δήλωσε ο Κόμπζεφ στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο Ναβάλνι ήταν καλά στην υγεία του όταν τον επισκέφθηκε την προηγούμενη μέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα