Ναβάλνι: "Τρομοκράτης" για τις ρωσικές υπηρεσίες

Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι AP/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

"Εξτρεμιστή" και "τρομοκράτη" χαρακτήρισε η επιτροπή της φυλακής τον Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανέφερε ο ίδιος με ανάρτησή του στο instagram

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι επιτροπή του σωφρονιστικού ιδρύματος τού απέδωσε τον χαρακτηρισμό του "εξτρεμιστή και τρομοκράτη", αλλά επισήμως δεν θεωρείται πως υπάρχει ο κίνδυνος να αποδράσει.

Ο Ναβάλνι ανέφερε στο Instagram ότι κλήθηκε ενώπιον επιτροπής, η οποία ψήφισε ομοφώνως για να αλλάξει το καθεστώς του.

ADVERTISING

Η απόδοση αυτού του χαρακτηρισμού, αναφέρει το ΑΠΕ, σηματοδοτεί περαιτέρω κλιμάκωση της επίσημης πίεσης σε βάρος του γνωστότερου εγχώριου επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή δυόμιση ετών φυλάκισης για παραβίαση όρων αποφυλάκισής του.

Ο Ναβάλνι γνωστοποίησε την ανακοίνωση αυτή, λέγοντας πως χαιρετίζει το γεγονός ότι δεν θεωρείται πλέον ότι μπορεί να αποδράσει και άρα θα υπόκειται σε λιγότερο συχνούς και αυστηρούς νυχτερινούς ελέγχους από τους φρουρούς.

"Απλά τώρα υπάρχει μια ένδειξη πάνω από την κουκέτα μου ότι είμαι τρομοκράτης", ανέφερε ο Ναβάλνι σε ανάρτηση, που δημοσιεύθηκε με τη βοήθεια των δικηγόρων του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναβάλνι, Ρωσία, Πούτιν
SHARE:

24Media Network