Νέα επίθεση στο Σίδνεϊ – Άγνωστος μαχαίρωσε ιερέα την ώρα που κήρυττε

Διαβάζεται σε 2'
Από την επίθεση στο Σίδνεϊ
AP Photo/Mark Baker

Ένας ιερέας και πολλοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία του Σίδνεϊ από μαυροφορεμένο άνδρα – Συνελήφθη ο δράστης

Ένας ιερέας και πολλοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία του Σίδνεϊ από μαυροφορεμένο άνδρα που κινήθηκε προς το ιερό και μαχαίρωσε επανειλημμένως τον ιερέα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία του Σίδνεϊ ανακοίνωσε την σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με το The Sydney Morning Heraldm  η επίθεση σημειώθηκε στην εκκλησία Christ The Good Shepherd στο Wakeley. Βίντεο που διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον επίσκοπο Mar Mari Emmanuel να στέκεται στο ιερό της εκκλησίας και να μιλάει στους πιστούς, όταν ένας μαυροφορεμένος άνδρας κινείται προς το μέρος του.

Οι πιστοί τρομοκρατούνται ενώ ο άνδρας μαχαιρώνει τον ιερέα στο στήθος. Στη συνέχεια, ο ιερέας πέφτει στο πάτωμα και δέχεται άλλα πέντε μαχαιρώματα καθώς μια ομάδα πιστών σπεύδει προς αυτόν και καταφέρνει να χωρίσει τον φερόμενο δράστη από τον ιερέα. Το περιστατικό μεταδιδόταν ζωντανά.

Βίντεο που τραβήχτηκε μετά την επίθεση δείχνει τον επίσκοπο στο πάτωμα με πιστούς τριγύρω του να κρατάνε επιδέσμους στο κεφάλι του.

Ο Emmanuel είναι ο ηγέτης μιας εξαιρετικά συντηρητικής αίρεσης της Ασσυριακής Ορθόδοξης πίστης, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κίνημα Christian Lives Matter. Ο ίδιος πραγματοποιούσε ζωντανές μεταδόσεις με κηρύγματα κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ενώ παράλληλα εξέφραζε και τον σκεπτικισμό του για την πανδημία του κορονοϊού. Ο λόγος του προσέλκυε σκληροπυρηνικούς Χριστιανούς.

Η αστυνομία ανέφερε πως αρκετά θύματα φέρουν «τραύματα που δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους και τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες από διασώστες».

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε πως είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Fairfield βρίσκονται στο σημείο, στην οδό Welcome.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα