Νέα πρόκληση Ακσόι: Η Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της συμπλέγματα

Νέα πρόκληση Ακσόι: Η Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της συμπλέγματα
Η Αγία Σοφία AP

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς τέμενος στην πρωτεύουσα και την καλεί να "απαλλαγεί από τα ιστορικά της συμπλέγματα"

Μετά την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στρέφεται κατά της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ακσόι αναφέρει ότι μετά από κάθε ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία,”η Ελλάδα συνεχίζει τις μάταιες και αβάσιμες κατηγορίες” κατηγορίες κατά της Τουρκίας και συνεχίζει λέγοντας πως σε μια εποχή που ο αμοιβαίος σεβασμός είναι αναγκαίος, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει τέμενος στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε από την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  κατηγορεί την Ελλάδα για “προσπάθειες κύκλων να σιωπήσουν την προσευχή στη Δυτική Θράκη με την δικαιολογία του COVID-19» ενώ αναφέρει πως η Τουρκία δεν ενήργησε ενάντια στη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».

«Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και την ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της συμπλέγματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα