Νέες εγκαταστάσεις για προστασία των συνόρων της, κατασκευάζει η Αυστρία

Νέες εγκαταστάσεις για προστασία των συνόρων της, κατασκευάζει η Αυστρία

Να περιορίσει την είσοδο μεταναστών προσπαθεί η Αυστρία, κατασκευάζοντας νέες εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Η Αυστρία θα αρχίσει να κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις για να προστατεύσει καλύτερα τα σύνορά της, ιδίως αυτά με την Ιταλία, σημείωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να περιοριστεί η είσοδος μεταναστών στη χώρα.

Η Αυστρία κατασκεύασε πρόσφατα έναν φράχτη μήκους 3,7 χιλιομέτρων στο πιο πολυσύχναστο σύνορό της με τη Σλοβενία, το Σπίλφελντ, υποστηρίζοντας ότι θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί τη ροή νέων αφίξεων στο έδαφός της.

Όταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα λάβει μέτρα και στα σύνορά της με την Ιταλία, περιλαμβανομένου του συνοριακού περάσματος «Μπρένερ», ο Φάιμαν δήλωσε στην εφημερίδα Oesterreich: «Είναι ήδη Φεβρουάριος. Δεν προτίθεμαι να αφήσω να περάσει κι άλλος χρόνος. Είναι πολύ αργά γι΄αυτό. Τον Μάρτιο μπορεί κανείς να περιμένει ένα νέο κύμα μεταναστών. Άρα πρέπει να κατασκευάσουμε τις τεχνικές εγκαταστάσεις τώρα ώστε να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν όταν τις χρειαστούμε».

Ο Φάιμαν είπε πως τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών θα καθορίσουν πώς θα είναι το σύστημα συνοριακού ελέγχου.

Η εφημερίδα είχε γράψει πως σχεδιάζεται η κατασκευή ενός φράχτη στο πέρασμα Μπρένερ, αλλά η κυβέρνηση θέλει πρώτα να δει πόσο αποτελεσματικός θα αποδειχθεί ο φράχτης στο πέρασμα Σπίλφελντ.

Το νέο σύστημα διαχείρισης των συνόρων στο Σπίλφελντ αποσκοπεί στην επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως κανένας αιτών άσυλο δεν θα μπορεί να εισέλθει στη χώρα χωρίς να περάσει από λεπτομερείς ελέγχους και καταγραφή.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων που έλαβε πέρυσι 90.00 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου, έχει πει ότι θα μειώσει φέτος τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται στις 37.500.

«Θέσαμε αυτό το όριο και παραμένει σε ισχύ», είπε ο Φάιμαν, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την Αυστρία, ακόμη κι αν δεν αρέσει στην Ιταλία και η Γερμανία.

Την Παρασκευή η Αυστρία επεσήμανε στην ΠΓΔΜ να είναι έτοιμη να "σταματήσει εντελώς" τη ροή των μεταναστών στα σύνορά της με την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι η Βιέννη θα κάνει το ίδιο στα δικά της σύνορα μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network